Onder luid gejuich hebben op zaterdag 21 september 590 geoefende en minder geoefende zwemmers de Noordzee bedwongen om geld in te zamelen tegen plasticvervuiling. Voor deze eerste WWF-Sea Swim werd 0,5 of 1 kilometer gezwommen en hebben de deelnemers tot nu toe maar liefst 149.000 euro ingezameld! De deelnemers hebben daarmee niet alleen sportief een enorme prestatie geleverd, maar ook voor de natuur.

Een team van Coca-Cola heeft natuurlijk meegedaan. Een logisch gevolg, want Coca-Cola steunt het werk van WWF, als onderdeel van onze ambitie om actief bij te dragen aan een‘World without waste’. Therese, Benoit en Elizabeth doken het water in hebben de Noordzee golven ijverig bedwongen en haalden hiermee een bedrag op voor dit project van WWF.  

Het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar projecten van het Wereld Natuur Fonds om plastic in de Koraaldriehoek bij Indonesië tegen te gaan. Per uur belanden wereldwijd zo’n tien olympische zwembaden vol plastic in zee. De vervuiling kost jaarlijks minimaal 100.000 zeedieren het leven en komt als microplastics in ons eten, drinken en in de lucht.

Lees meer over plastic in de oceanen en wat WWF doet op freethesea.nl