Een mens kan wekenlang zonder voedsel overleven, maar slechts een paar dagen zonder water. Het is letterlijk van levensbelang om ons lichaam gehydrateerd te houden en dus voldoende water te drinken. Frisdranken bestaan voor 89% tot 99% uit water, het is dus ons hoofdingrediënt.

Dit betekent dat frisdranken je dorst lessen en tegelijkertijd bijdragen aan de dagelijkse hoeveelheid water die je inneemt. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken. Kies bijvoorbeeld voor het natuurlijke mineraalwater van Chaudfontaine. Houd je van meer smaak? Probeer dan eens Chaudfontaine Fusion: licht bruisend mineraalwater met een vleugje citroen of pompelmoes-cranberry smaak en vrij van calorieën.

Water drinken om af te koelen

Je lichaam kan op verschillende manieren signalen geven dat je dorst hebt. Bijvoorbeeld als het warm weer is of omdat je net gesport hebt, zegt je lichaam dat het vocht nodig heeft. Dit merk je meestal aan een droge mond of een donkerdere kleur van je urine. Signalen geven aan dat je meer moet drinken om goed gehydrateerd te blijven.

Water drinken tijdens sporten

Hoe meer je beweegt, hoe warmer je het krijgt. Je lichaam gaat zweten om af te koelen, maar heeft daardoor ook meer vocht nodig. Idealiter drink je tijdens het sporten evenveel water als dat je uitzweet. Voor de meeste sporten is gewoon water prima, maar je kan ook denken aan een sportieve drank zoals Aquarius.

Wist je dat…

… we in de Coca-Cola fabriek in Dongen gebruik maken van de lokale mineraalwaterbron De Wildert? Ongeveer 90% van het water dat we gebruiken komt uit deze natuurlijke bron.