The Coca-Cola Company en onze bottelaars hebben in 2015 ruim (115%) van de hoeveelheid water die we gebruiken in onze dranken, teruggegeven aan 248 lokale water-en natuurprojecten in 71 landen. Dit staat gelijk aan 191,9 miljard liter water en maakt Coca-Cola het eerste bedrijf in de Amerikaanse Fortune 500 lijst dat een soortgelijk doel heeft bereikt.

Alle dranken van The Coca-Cola Company bestaan namelijk voor 89% tot 99% uit water en daarmee is het dus het belangrijkste ingrediënt in onze producten. Daarom hebben we in 2007 het doel gesteld om elke druppel water die we gebruiken, terug te geven aan de natuur en we zijn trots dat we dit doel behaald hebben.  

Verantwoord watergebruik

 “Elke keer als de consument een Coca-Cola product drinkt, kan hij er zeker van zijn dat ons bedrijf en de bottelaars altijd verantwoord gebruik maken van water,” zegt Muhtar Kent, CEO van The Coca-Cola Company. “Tegelijkertijd zijn we ons er goed van bewust dat het werk op gebied van watermanagement nog niet af is. Daarom richten we ons op de verdere ontwikkeling van lokale waterprojecten.”

Veilig toegang tot schoon drinkwater

De projecten die ondersteund worden door Coca-Cola hebben als focus veilig toegang tot schoon drinkwater, bescherming van stroomgebieden en duurzaam watergebruik in fabrieken. Enkele projecten helpen gemeenschappen ook met het omgaan met klimaatverandering en geven toegang tot onderwijs en sanitaire voorzieningen.

Wereldwaterdag 2017

Elk jaar op 22 maart is het Wereldwaterdag, een dag om stil te staan bij de 663 miljoen mensen wereldwijd die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Een gebrek aan schoon water is de oorzaak van ziektes zoals cholera, dysenterie en polio voor 1,8 miljoen mensen.

Wereldwaterdag 2017 staat in het teken van afvalwater. Lees meer over deze bijzondere dag en wat jij kunt doen om bij te dragen.