Coca-Cola is al jarenlang fan van voetbal. Daarom zijn we partner van de KNVB en ondersteunen we diverse initiatieven om de voetbalbeleving in Nederland een positieve impuls te geven. Ons gezamenlijke doel is om meer Nederlanders - en jongeren in het bijzonder - het plezier van voetballen te laten ervaren.

Je komt Coca-Cola onder meer tegen bij wedstrijden van het Nederlands elftal. Samen met de KNVB ontplooien we initiatieven in en rondom het voetbalstadion, zodat iedereen nog meer van het voetbal kan genieten. Natuurlijk is Coca-Cola ook fan van het amateurvoetbal. Je vindt ons dan ook terug in menig voetbalkantine. 

In de voetbalkantine

Naast een gezonder aanbod in de sportkantines ligt de nadruk bij ons op een beter eet- en drinkgedrag van jongeren voor, tijdens en na het sporten. We denken graag mee met de sportkantinehouders over een bewuster aanbod in hun drankenassortiment en hoe we dit aan de bezoekers van de sportkantine vertellen, zodat het een succes wordt. Coca-Cola hanteert hierbij de Richtlijn Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Acties voor jongeren

Coca-Cola biedt verschillende activiteiten aan om jongeren enthousiast te maken voor voetbal. Zo krijgen jongeren de mogelijkheid samen met hun voetbalteam of -club bijzondere sportitems te verzamelen, zoals shirts of voetballen met handtekeningen van het Nederlands elftal. Ook staan het hele jaar door acties op het programma waarbij je kaarten kan winnen voor thuis- en uitwedstrijden van Oranje. Verder kan je onder meer cadeaukaarten winnen voor de KNVB-webshop of een officieel voetbal-outfit.

knvb-logo.png

Zaalvoetbal voor scholieren

De KNVB en Coca-Cola en willen het aantal leerlingen dat in een scholencompetitie aan zaalvoetbal doet in drie jaar proberen te verdubbelen. Dat willen we doen door niet alleen de zaalvoetballers, maar ook al hun klasgenoten te betrekken bij deze sport. In het schooljaar 2016-2017 starten we met een zaalvoetbalactie voor schoolklassen. Via een YouTube kanaal kan de hele klas opdrachten uitvoeren en prijzen winnen, zoals een sportfeest op locatie.

Ook voor Olympic Moves willen we in dit kader nog nauwer samenwerken met de KNVB. Hiermee kunnen meer middelbare scholieren tussen 12 en 19 jaar kennis maken met zaalvoetbal.

Wist je dat…

… sinds het WK 2010 onze sportieve drank Aquarius official supplier van de KNVB is? Je ziet Aquarius dan ook terug op en rond de velden, in de herkenbare blauwe kratten en bidons.