De Coca-Cola fabriek in Dongen heeft onlangs een mijlpaal bereikt: 1000 dagen zonder ongevallen. Rein de Jong director Supply Chain, vertelt over de uitgebreide veiligheidsmaatregelen in de fabriek en hoe de veiligheid van medewerkers gewaarborgd wordt.

85% van onze dranken worden in Dongen geproduceerd. De enige Nederlandse Coca-Cola fabriek is de thuisbasis voor ruim 300 medewerkers. Het is erg belangrijk dat deze mensen veilig kunnen werken en daarom vroegen we aan Rein de Jong wat er wordt gedaan qua veiligheid en wat 1000 dagen zonder ongevallen met verzuim precies inhoudt.

Veiligheidsmaatregelen op de vloer

De fabriek in Dongen heeft een aantal faciliteiten die het gemakkelijker maken om veilig te werken. Zo hebben we bijvoorbeeld in Logistiek duidelijke looproutes afgebakend en daar rijdt nooit een heftruck op. Ook zijn er zebrapaden en verkeerslichten die het verkeer tussen personen en heftrucks in goede banen leiden. Op sommige plekken is er eenrichtingsverkeer en waar veel heftrucks komen, zijn hekken geplaatst. “Ondanks al deze maatregelen, moet iedereen natuurlijk hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Dus voordat een medewerker oversteekt, moet hij oogcontact maken met de heftruckchauffeur. Dan weten beide partijen dat het veilig is om over te steken. Ook draagt iedereen werkkleding met reflecterende strepen, een helm of een ‘bumpcap’ en waar nodig gele hesjes,” vertelt Rein.


Veiligheid is niet alleen belangrijk voor de logistiek, maar zeker ook voor het productieproces. Op een productielijn werken 4 a 5 medewerkers die de stroom van flessen in de gaten houden. Voor hen geldt het zogeheten ‘good manufacuring practice’. Ze moeten een lege en schone werkplek hebben waar niets op staat wat er niet hoort of wat het werk in de weg zit. “We gaan altijd voor een schone en veilige werkplek, dat werkt prettig. De machines zijn goed afgeschermd en waar mogelijk of nodig zijn er ‘Lock out – Tag out’ systemen.” Dit zijn veiligheidsprocedures waarbij machines worden uitgeschakeld tijdens onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Deze procedure moet ervoor zorgen dat personeel beschermd wordt tegen het gevaar van machines die onverwachts ingeschakeld kunnen worden.

Lost time accident

Ongevallen met verzuim zijn ongelukken die op de werkvloer plaatsvinden en ervoor zorgen dat een medewerker niet kan werken en thuis moet herstellen. In de fabriek wordt dit een ‘lost time accident’ genoemd. In Dongen heeft er al bijna drie jaar geen ongeval met verzuim plaatsgevonden en Rein is daar trots op: Bovenal, wil ik dat mijn medewerkers zich veilig en comfortabel voelen op hun werkplek. Ik zeg altijd: jullie moeten fluitend binnenkomen en weer fluitend naar huis!,” vertelt Rein enthousiast.