Van 3 tot en met 7 juni staat alles bij Coca-Cola in Nederland in het teken van vrijwilligerswerk. In deze week gaan ruim 700 medewerkers actief aan de slag om de diverse maatschappelijke partners een handje te helpen. Van koken voor eenzame Rotterdammers met Resto vanHarte tot het opruimen van zwerfafval met Nederland Schoon.

Het bijdragen aan maatschappelijke projecten is een belangrijke pijler in This is Forward, het duurzaamheidsactieplan van Coca-Cola, waarin staat dat iedere medewerker twee dagen per jaar vrij krijgt om vrijwilligerswerk te doen. Dit mogen projecten zijn die de medewerker zelf aandraagt, maar het kan ook iets zijn via de vaste maatschappelijke partners van het bedrijf. Tijdens de This is Forward week – een initiatief dat overigens tegelijkertijd in een groot aantal Europese landen plaatsvindt – wordt met organisaties samengewerkt die Coca-Cola al langere tijd financieel ondersteunt.

Programma This is Forward Week

Tijdens de This is Forward Week versterken we in Rotterdam en Dongen - de steden waar ons hoofdkantoor en onze fabriek staan - onze binding met de maatschappij. Dat doen we met de volgende activiteiten:

-          Maandag 3 juni: Koken met Resto vanHarte, een stichting die eenzaamheid en het sociaal isolement onder de aandacht brengt en mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding brengt. We stellen het bedrijfsrestaurant van ons kantoor in Rotterdam open voor 100 mensen uit de stad om hen een gezellige avond te bezorgen. Uiteraard koken we zelf, samen met de vrijwilligers van Resto vanHarte.

-          Dinsdag 4 juni: Samen met NederlandSchoon organiseren we een grootschalige clean-up in de omgeving van onze fabriek in Dongen waar we afval uit de omgeving verzamelen.

-          Woensdag 5 juni: Aan de slag met Plastic Whale om plastic te vissen uit het Rotterdamse water.

-          Donderdag 6 juni: Coachingsessies met JINC. Het doel is van elkaar te leren maar ook jongeren uiteindelijk te helpen aan een goede start op de arbeidsmarkt.

-          Vrijdag 7 juni: Tijdens de School Final van Olympic Moves gaan we sporten met atleten van Special Olympics, en uiteraard stropen we de mouwen op om te helpen bij de organisatie van de finale van deze grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Volg onze activiteiten

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze activiteiten tijdens This is Forward Week? Volg ons dan via deze website of de social media kanalen LinkedIn en Twitter.