Gezellig druk was het in Den Haag, waar vijf teams op 19 augustus j.l. alles uit de kast haalden om de lekkerste cocktail te maken met Royal Bliss. Dé basis voor elke cocktail als het aan ons ligt. En de winnaar? The Streetfood Club uit Utrecht. Zij mochten nog meer inspiratie opdoen voor originele cocktails in de stad waar het voor Royal Bliss allemaal begon: Barcelona.

Wie maakt de lekkerste cocktail met Royal Bliss?

Dat was de opdracht. De afgelopen periode werden cocktailbars door Coca-Cola uitgedaagd om hun originele ‘signature serve’ te creëren met Royal Bliss. De top vijf is uitgenodigd om live de strijd met elkaar aan te gaan tijdens The Royal Bliss Cocktail Competition in de The Five Points Bar & Drink Society in Den Haag. De sfeer zat er al snel goed in, cocktails maken is niet alleen opperste concentratie maar ook show en interactie. Nadat elk team haar lekkerste cocktail heeft geserveerd wachtten we lichtelijk gespannen op de uitslag.

En de winnaar is…

Het team van de Streetfood Club uit Utrecht, met bartenders Tony Valens en Marko Pečnik, heeft de meest originele cocktail gemaakt met de naam ’Bringing Sexy Back’. Het is een mix van Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic Water, El Jimador Tequila, Italicus, mezcal, simple syrup en verjus. Een hele complexe cocktail volgens de jury, maar toch ook perfect in balans. Wij vonden de cocktail vooral overheerlijk!  
 

Motivatie van de jury

De jury van de avond bestond uit Chi-Ho Ta (mede-eigenaar Calaboose en barmanager Dr. Rotterdam), Albert van Beeck Calkoen (organisator Gin Festival, Mister Cocktail) en Thom Bartelse (marketing en sales voor o.a. Bacardi, Diageo en Bobby’s Gin). Albert van Beeck Calkoen over de winnende cocktail: “De presentatie van de heren was duidelijk een team effort. De interactie met het publiek, het concept en de smaak van de cocktail stak met kop en schouders boven de rest uit.” Chi-Ho Ta voegt daar nog aan toe: “Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje van alle ingrediënten. Zij hebben een mooie balans gevonden om Royal Bliss te laten shinen in een complex drankje.”

De beloning: een reis naar Barcelona

Naast de eer werden de winnaars uit Utrecht, samen met de runners up BRICKS hooch & brew uit Den Haag en Hugh Rotterdam uitgenodigd om mee te gaan naar de bruisende stad Barcelona.  Daar werden zij door Adriana Chía en Alfredo Pernía, als vertegenwoordigers van Royal Bliss in Spanje geinspireerd. Daarbij werd de focus vooral gelegd op het totaalplaatje van de cocktail: de geur, smaaknuances en presentatie. De Royal Bliss varianten bestaan namelijk uit 40 verschillende smaaknuances. Tijdens de workshop leerden de bartenders dat met deze smaaknuances eindeloos veel mogelijkheden gemaakt kunnen worden.


 

Marleen Metselaar van Royal Bliss over de competitie: “De competitiedag was vanuit het merk een groot succes. Royal Bliss staat ervoor dat bartenders zijn/haar eigen creatieve vrijheid kwijt kunnen in een serve, dit hebben zij ook tijdens de competitiedag laten zien. Wij hebben in Spanje hopelijk nog meer inspiratie gegeven voor nog meer unieke creaties“Born to inspire

Royal Bliss is een premium mixer (geschikt voor zowel dark als white spirits), speciaal ontwikkeld in samenwerking met bartenders en smaakexperts. Met meer dan 40 geur- en smaaknuances maakt Royal Bliss een veelzijdige mixer met veel mogelijkheden. Om die reden is er geen vastomlijnde perfect serve geformuleerd en is de mixer gemaakt om te inspireren. De creativiteit en vrijheid ligt bij de bartender.
 
Royal Bliss is sinds april in Nederland verkrijgbaar in een 200 ml horecafles in de smaakvarianten Creative Tonic Water, Vibrant Yuzu Tonic Water, Bohemian Berry Sensation, en Irreverent Ginger Ale.