Op zaterdag 23 juni 2018 zijn ruim 1.000 bezoekers naar het Olympisch Stadion in Amsterdam gekomen om de gezamenlijke verjaardag van Coca-Cola Nederland en het Olympisch Stadion te vieren. Speciaal voor deze feestelijke dag heeft het Olympisch Stadion de deuren opengezet voor publiek: de plek waar het 90 jaar geleden allemaal begon. Voor iedereen was er wat leuks én leerzaams te doen en de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag!

Wat was er te doen?

Een groot aantal Coca-Cola fans en sportfanaten stond al vroeg bij de hekken te wachten. Bij binnenkomst werd iedereen verrast met een feestelijke muffin, want bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie! Het Olympisch Stadion was voor de gelegenheid opgedeeld in verschillende activiteiten. Zo werden er de hele dag rondleidingen gegeven, kon je de Marathontoren beklimmen en mocht je meewerken aan een prachtig kunstwerk van gerecyclede materialen.

Kunst of Kitsch

Op het speciale Kunst of Kitsch-podium zaten heritage experts Jip van Leeuwen (Olympisch Stadion), Justine Fletcher (The Coca-Cola Company) en Ben Hilgers (NOC*NSF) klaar om een aantal unieke collectors items te bespreken. En dat die unieke items er zijn bleek maar weer: aan de blije gezichten was af te lezen dat een aantal ogenschijnlijk normale producten - een kartonnen bord of poster van Coca-Cola, een stoeltje uit het Olympisch Stadion - toch heel wat meer waard waren dan we soms vermoedden.

Coca-Cola markt

Op de vintage markt konden verzamelaars hun collectie uitbreiden met unieke Coca-Cola items. Met acht kramen vol producten was dit een geliefde plek voor de echte verzamelaars. De opbrengst van deze markt (ruim € 5.000 euro) is gedoneerd aan Resto VanHarte. Resto VanHarte is maatschappelijk partner van Chaudfontaine, een van de merken binnen het portfolio van Coca-Cola Nederland.

Fototentoonstelling van 1928 tot nu

Een ander initiatief is de speciale fototentoonstelling. Deze tentoonstelling met levensgrote beelden uit de historie van Coca-Cola Nederland werd tijdens deze 90ste verjaardag onthuld. De fototentoonstelling reist op dit moment door het land. Wil je de highlights van 90 jaar Coca-Cola Nederland bekijken? Je bent op onderstaande locaties van harte welkom:

●      2 juli t/m 9 juli Southbeach Schiedam

●      14 augustus t/m 20 augustus Brinkplein Hoek van Holland

●      20 augustus t/m 1 september Coca-Cola fabriek Dongen

●      1 september t/m 14 september De Cammeleur in Dongen

Impressie van de dag