Is het een vogel of is het een vliegtuig? Nee, het is de Pathé PETman! We starten samen met Pathé een recycling pilot om meer PET-flesjes in hun bioscopen te verzamelen. Bezoekers krijgen het verhaal van de superheld te zien via een animatie en de nieuwe look van aanwezige recyclebakken ondersteunen de boodschap.

Bekijk hieronder de animatie die in de Pathé bioscopen in Rotterdam en Delft te zien zijn.

Hoogwaardige afvalstroom PET-flesjes

Het idee voor een samenwerking met Pathé is tot stand gekomen na één van onze OPEN-sessies in 2017. Tijdens deze gesprekken bespraken we met Pathé en andere stakeholders onze wederzijdse ambities op het gebied van duurzaamheid en onderzochten we hoe we samen een bijdrage kunnen leveren aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Hieruit ontstond een pilot met de Pathé, Klok, Renewi en Coca-Cola in Nederland  waarin we kijken hoe we samen zoveel mogelijk kleine PET-flesjes apart kunnen inzamelen om er weer nieuwe flesjes van te maken. En mocht het zo zijn dat de Pathé PETman ‘super’resultaten levert, dan is er een kans dat de pilot in meerdere bioscopen wordt uitgerold.

Coca-Cola en recycling

De pilot met Pathé is een goed voorbeeld van hoe wij met onze duurzaamheidsambities een voortrekkersrol willen nemen als het gaat om onze verpakkingen. Zo willen we tegen eind 2025 100% van al onze verpakkingen inzamelen omdat ze een belangrijke grondstof vormen voor nieuwe flessen. En deze doelstelling zorgt nu al voor resultaat, want eind dit jaar bestaan al onze plastic flessen uit 50% gerecycled plastic, en daardoor hebben we 50% minder nieuw plastic nodig om een fles te maken. Initiatieven zoals de Pathé PETman, maar ook op scholen en andere locaties leveren daar een belangrijke bijdrage aan.