Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland. Olympic Moves is een initiatief van de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis en bestaat sinds 2003.

8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. En dat vinden wij zorgwekkend, want met regelmatig sporten en bewegen leg je een gezonde basis voor een fitte en vitale toekomst.

Sport, plezier en vriendschap

Eén van de doelen van Olympic Moves is om deze sportuitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Samen sporten en bewegen gaat om samen plezier beleven, het sluiten van nieuwe vriendschappen, jezelf ontwikkelen en geïnspireerd raken om te blijven sporten.

Landelijke finale

In schoolteams gaan deelnemers in 16 verschillende sporten de strijd met elkaar aan in de regionale finales. Het doel is om een plekje te bemachtigen in de landelijke finale - Olympic Moves The School Final - die in het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt. Daar doen zeker 6.000 middelbare scholieren mee in de sporten: atletiek, badminton, floorball, handbal, hockey, korfbal, mini-trampoline, softbal, streetball, streetdance, tennis, ultimate frisbee, veldloop, voetbal, volleybal en zaalvoetbal.

Om de deelnemende scholieren extra te inspireren is Olympisch turnkampioen Epke Zonderland als ambassadeur betrokken bij Olympic Moves.

Ontdek meer over Olympic Moves op KVLO.nl.