Als jonge leerling voor één dag baas zijn bij Coca-Cola, hoe gaaf is dat? Deze vraag kan de Rotterdamse Ebu (15) beantwoorden, want op 24 januari nam de ‘Baas van Morgen’ het roer over van Robert Seegers, Vice-President Public Affairs and Communications bij Coca-Cola European Partners.

Ruim 200 jongeren deden dit jaar mee aan ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC. Zij ervoeren hoe het is om (een onderdeel van) een bedrijf te leiden door één dag het werk van een baas over te nemen. Zo leggen zij waardevolle contacten in het bedrijfsleven en laten ze de buitenwereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst. Daarom draagt Coca-Cola in Nederland al een aantal jaren met enthousiasme bij aan dit initiatief. Tijd voor Ebu en Robert om meer te vertellen over hun dag.

Voor één dag baas bij Coca-Cola, Ebu! Wat hoopte je vandaag te leren?

Ebu: “Coca-Cola is een groot bedrijf en ik vroeg mij altijd al af hoe het merk zo groot is geworden. Ik hoopte vooral te leren hoe Coca-Cola dit heeft gedaan en welke eigenschappen een baas nodig heeft om dit te bereiken.”

En wat waren jouw verwachtingen van de Baas van Morgen, Robert?

Robert: “Ik ging er blanco in! Ik wilde Ebu eerst leren kennen, en vervolgens wist ik hoe hij zoveel mogelijk van mij kon leren. Het viel mij op dat hij al goed weet wat zijn persoonlijke eigenschappen zijn, dus aan zelfkennis geen gebrek.”

Ebu en Robert

Het was niet alleen leren en luisteren, want je heb een uitdagende opdracht gekregen. Waar ging je mee aan de slag?

Ebu: “Ik kreeg echt zin om aan de slag te gaan bij het horen van de opdracht. Ik mocht alles wat ik tot nu toe heb geleerd inzetten om advies te geven over het thema ‘vrijwilligerswerk’. Dit was een leuke uitdaging, want ik wilde met veel collega’s in gesprek om Coca-Cola goed te kunnen adviseren. Zo heb ik naar veel medewerkers geluisterd die werken met de maatschappelijke partners van Coca-Cola.”

Wat zijn de beste lessen die je vandaag hebt geleerd?

Ebu: “Als ik in een kamer zit met allemaal mensen en zelf de slimste ben, dan zit ik niet in de juiste ruimte. Het is belangrijk om mezelf te omringen met slimme mensen, want juist van die personen leer ik het meeste. En een volle agenda, dat vind ik ook belangrijk. Het klinkt misschien vreemd, maar een drukke planning houdt je bezig. Ik groei op in Rotterdam, en op sommige momenten is het niet altijd even makkelijk om de juiste keuzes te maken. Waar je leeft en met wie je omgaat speelt dan een belangrijke rol. Ik kan dan kiezen voor de makkelijke weg door thuis oneindig veel te gaan gamen, maar daar kom ik niet ver mee.”

En wat ga je doen met alle tips die je vandaag hebt gekregen van ‘jouw medewerkers’?

Ebu: “In april maak ik een belangrijke keuze voor mijn vervolgstudie. Ik twijfel nog tussen techniek en economie. Ik hoop met de tips de juiste keuze te kunnen maken voor mezelf. En ik neem de adviezen van vandaag mee naar het moment dat ik later baas ben van mijn eigen onderneming. De beste tip: als ik de mensen die voor mij werken niet begrijp, of niet het juiste gevoel geef, dan doe ik het niet goed.”

Tot slot Robert, heb jij nog een laatste tip die je wilt meegeven aan Ebu?

Robert: “Ebu heeft ontzettend veel geleerd en hij maakte een scherpe indruk. Wat ik hem vooral wilde meegeven is dat het standaard beeld van een ‘baas’ niet is zoals we die vroeger kenden. Een leider zit niet verstopt achter een groot bureau in een nog grotere kamer. Als je leiding geeft, dan zorg je voor duidelijkheid, laat je mensen weten dat ze belangrijk zijn en moet je vooral goed luisteren naar je medewerkers.”