Coca-Cola hoort bij kerst en dat is al bijna 100 jaar zo. Wie kent de grote verlichte truck met de vriendelijke kerstman niet? Ook dit jaar toert de kersttruck weer door Nederland. Soms krijgen we vragen over hoe verantwoord de kersttruck is, en hoe we rekening houden met de wereld om ons heen.

En dat begrijpen we, daarom alle ins & outs over de kerstruck en duurzaamheid.

Zuinig met kilometers

De Coca-Cola kersttruck wordt slechts 2,5 week per jaar ingezet en we beperken het aantal kilometers dat we maken tot een minimum. Hoe? Door de locaties zo efficiënt mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook nemen we zoveel mogelijk materialen in de truck zelf mee. Dan hebben we verder zo min mogelijk ‘hulptransport’ nodig.

Bedank je kerstheld en recycle

kerstman-recycle-coca-cola.png
Tot en met 24 december kun je de Coca-Cola kersttruck tegenkomen bij jou in de buurt. Om te zorgen dat je jouw kerstheld kunt bedanken met een persoonlijke tekst, is de truck uitgerust met een groot LED-scherm op de zijkant. LED is zuiniger en gebruikt minder stroom. Ook roepen we bezoekers met speciale recyclebakken op om te helpen bij het recyclen van onze verpakkingen. Op die manier werken we hard om kerst zo groen mogelijk te houden.

 


Lees meer over ons nieuwe actieplan voor duurzaamheid.