Meer ontmoetingen tussen mensen zonder en met verstandelijke beperking is het doel van de campagne #PlayUnified. In de campagne dagen 14 bijzondere sporters met een verstandelijke beperking hun sportidool uit. De landelijke campagne start op 2 oktober 2018 om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten.

#PlayUnified is een initiatief van Special Olympics Nederland om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, en daar helpen nieuwe ontmoetingen en begrip ontwikkelen bij. Denk aan positieve ervaringen zoals samen trainen op een voetbalveld, maar ook samen een overwinning vieren of nederlaag verwerken. Om hier meer aandacht voor de vragen wordt de hulp ingeschakeld van een aantal bijzondere sporters die niet bang zijn voor een uitdaging. Coca-Cola steunt inclusie en gelijkwaardigheid. Sport verbindt en geeft uitdaging. Dus we steunen graag Special Olympics Nederland en de bijzondere sporters om de challenges te laten plaatsvinden.


Uitdagende campagne

De bedoeling van de social media campagne is om zoveel mogelijk aandacht te creëren, en hiervoor schakelen de bijzondere sporters een aantal van de grootste Nederlandse topsporters in. Denk bijvoorbeeld aan Olympisch schaatster Ireen Wüst en topturner Epke Zonderland. Zij worden via social media posts met #PlayUnified opgeroepen voor verschillende duels in de sport waar zij, maar ook de bijzondere sporters zo succesvol in zijn. Vervolgens kunnen de atleten via social media laten weten of ze de challenge wel of niet accepteren, maar echte topsporters gaan een sportieve uitdaging natuurlijk niet uit de weg.

Wie durft?

De 14 bijzondere sporters nemen niet alleen hun sport, maar ook de challenges serieus. Daarom hebben zij een aantal gave oproepen voorbereid die direct al veel aandacht krijgen. We hebben een aantal challenges op een rij gezet die zeker het delen waard zijn:

Maartje

We kennen Ireen Wüst allemaal van haar geweldige prestaties op het ijs, maar durft ze ook te strijden tegen een andere Olympiër met 57 medailles? Maartje roept Ireen Wüst op om te kijken wie het snelste is op het ijs:


Jeroen

Op het hockeyveld stond Maartje Paumen bekend om haar gesleepte strafcorner, maar is ze ook in staat om Jeroen de perfecte voorzet te geven? Hij weet in ieder geval zeker dat het geen moeite is om de bal raak te pushen. Maar gaat Maartje de uitdaging aan?


Met deze spannende challenges is het alleen nog de vraag of de topsporters de uitdaging durven te accepteren. De uitdagers zijn er in ieder geval op gebrand om te laten zien hoe goed zij daadwerkelijk zijn. De andere uitdagingen vind je terug op de website van PlayUnified, dus steun #PlayUnified door de posts te delen.