Een naam die alle twijfels wegneemt: Coca-Cola zero sugar. Deze variant lijkt meer op en smaakt meer als Coca-Cola, maar dan zonder suiker en zonder calorieën. 

We weten hoe belangrijk smaak is en daarom maken we lekkere frisdrank die goed aansluit op jouw wensen. Om dezelfde reden hebben we in september 2016 Coca-Cola zero sugar gelanceerd, met de heerlijke smaak van Coca-Cola, maar zonder suiker.

Zero = zero sugar

Uit onderzoek van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) van vorig jaar blijkt dat 78% van Nederland het aantal calorieën in een light-frisdrank enorm overschat. We kunnen er niet duidelijke genoeg over zijn: Coca-Cola zero sugar bevat geen suiker en geen calorieën.

Van Nederlandse bodem

Het merendeel van de Coca-Cola zero sugar die in Nederland verkrijgbaar is, komt van Nederlandse bodem. We produceren deze lekkere drank onder andere in de vernieuwde Coca-Cola fabriek in Dongen, waar we gebruik maken van lokale ingrediënten, zoals water uit onze eigen bron De Wildert.

Bewust kiezen voor calorievrij

Coca-Cola is zich ervan bewust dat je nu, meer dan ooit, wilt kunnen kiezen of en hoeveel calorieën je consumeert. We gaan met de tijd mee en blijven daarom innoveren en investeren in dranken die steeds minder of geen calorieën bevatten. Enkele mijlpalen:

  • In 1984 maakt Nederland kennis met Coca-Cola light: onze eerste calorievrije frisdrank.
  • In 2007 lanceerden we een nieuwe calorievrije variant: Coca-Cola zero
  • In juli 2013 werd Sprite met 30% minder suiker in Nederland geïntroduceerd. Dankzij het gebruik van stevia-extract*, een zoetstof van natuurlijke oorsprong, bevat Sprite dus minder calorieën dan voorheen.
  • In 2015 gebruikten we voor het eerst stevia-extract* in een nieuwe Coca-Cola variant: Coca-Cola life, met 33% minder suiker**. 
  • In 2016 lanceerden we de verbeterde variant van Coca-Cola life met maar liefst 45% minder suiker**.
  • In september 2016 werd Coca-Cola zero sugar gelanceerd.
  • In 2017 werd Sprite in Nederland vervangen door de suikervrije variant.

* steviolglycosiden
** Vergeleken met het gemiddelde van cola's met suiker in de Benelux