Wat maakt eigenlijk dat jouw frisdrank zo lekker smaakt, bubbelt en ruikt? Juist, de ingrediënten. Ook al ligt de geheime formule van Coca-Cola veilig opgeborgen in een kluis in the World of Coca-Cola in Atlanta, over de ingrediënten in onze frisdranken doen we nooit geheimzinnig. Maak kennis met onze smaakmakers!

Het belangrijkste ingrediënt dat je in vrijwel al onze frisdranken terugvindt is water! Het is de basis van al onze dranken. In de Coca-Cola fabriek in het Noord-Brabantse Dongen komt 90% van het water dat we gebruiken uit de lokale mineraalwaterbron De Wildert. De kans is groot dat jij wel eens één van onze producten met Nederlands water geproefd hebt, want 85% van de frisdranken die we in Nederland verkopen is afkomstig uit onze fabriek in Dongen.

Bruisend fris

Het sissende geluid als je een blikje of fles Coca-Cola opent, de bubbels in je glas en de prettige priksensatie op je tong komt allemaal door koolzuur. Koolzuur of koolstofdioxide is een natuurlijk gas dat we uitademen en planten nemen het op. Het is geurloos, kleurloos en bevat geen calorieën. Maar het zorgt dus voor het bruisen in je frisdrank en werkt extra dorstlessend.

Zoete smaken

Om onze dranken de perfecte smaak te geven maken we gebruik van suiker en/of zoetstoffen. In Nederland is de suiker die we gebruiken afkomstig uit Nederlandse suikerbieten. Suiker bevat calorieën en daarom gebruiken we steeds vaker zoetstoffen in onze frisdranken. Zoetstoffen zijn vaak honderden keren zoeter dan suiker en bevatten nauwelijks calorieën. Je vindt ze onder meer terug in Coca-Cola light, Sprite, Fanta Zero en Schweppes Bitter Lemon light.