Een biologisch drankje dat ontstaan is uit een keuken-experiment. Dat is HONEST, op basis van kruidenthee, versterkt met natuurlijke fruitsappen en licht gezoet met biologische rietsuiker. Vanaf nu is HONEST in Nederland verkrijgbaar in drie smaken: Citroen & Honing, Sinaasappel & Mango en Granaatappel & Bosbessen.

HONEST is in 1998 ontwikkeld in Amerika door Seth Goldman en Barry Nalebuff. Zij merkten op dat de meeste gebottelde thee in Amerika werd gemaakt van gedroogd theepoeder en niet vers werd gebrouwen. Daarnaast miste Seth een drankje dat de dorst stilde, maar niet te zoet was, en mengde daarom zelf vaak uit noodzaak vruchtensap met water.


De geboorte van HONEST

De combinatie van thee, vruchten en kruiden wordt al decennia lang gemaakt en Seth en Barry zagen in 1998 een gat in de markt. Een gebottelde thee die koel gedronken moet worden en gemaakt is van hoogwaardige biologische ingrediënten zoals groene thee, citroenmelisse en granaatappel. Voeg daaraan toe dat het caloriearm is doordat het licht gezoet wordt met biologisch rietsuiker en je hebt HONEST.

“Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben gaan experimenteren met ingrediënten in mijn eigen keuken. Toen ik het juiste recept had gevonden, maakte ik een afspraak met de inkoper van Fresh Fields (inmiddels genaamd Whole Foods Market). Hij proefde mijn samples en bestelde meteen 15.000 flessen: HONEST was geboren!,” vertelt Seth.


(H)eerlijk en authentiek

HONEST staat voor authenticiteit, transparantie en eenvoud. “We willen mensen verbinden aan de natuur, caloriearme drankjes aanbieden en een positieve invloed uitoefenen op de gemeenschappen waar we onze ingrediënten vandaan halen,” vertelt Seth.

“Voor mij is maatschappelijk verantwoord ondernemen de kern van HONEST. Een groot deel hiervan gebeurt door te investeren in fair-trade leveranciers. Ik ben regelmatig afgereisd naar China, Kenia of India om de thee-producent zelf te ontmoeten.” Seth vertelt meer over de werkwijze van HONEST in dit interview

HONEST in Nederland

HONEST wordt in Nederland op de markt gebracht door The Coca-Cola Company, dat sinds 2011 eigenaar is van het merk. De biologische kruidenthee wordt bij de leverancier in heet water getrokken en gefilterd. Daarna wordt de kruidenthee-infusie door ons gemixt met biologisch vruchtensap uit concentraat en biologische rietsuiker die de specifieke smaken bepalen. Het resultaat: een verfrissend en smaakvol drankje.


Vanaf vandaag is HONEST in Nederland verkrijgbaar in de smaken Citroen & Honing, Sinaasappel & Mango en Granaatappel & Bosbessen. Je vindt ze bij Marqt in de tijdelijke 500ml fles en vanaf deze zomer ook bij andere verkooppunten in Nederland in de 375ml fles. Ga voor meer informatie over HONEST naar www.drinkhonest.nl