Met ‘Make Dewan Happy’ start de interne projectgroep Team Forward een initiatief om meer aandacht te besteden aan recyclen op de werkvloer. Met leuke, informatieve posters en stickers stimuleert Dewan zijn collega’s bij Coca-Cola in Nederland om het kantoor nog duurzamer te maken door op de juiste manier te recyclen. We spreken met Team Forward, en natuurlijk met de hoofdrolspeler Dewan, over het nieuwe project.

Het komt veel mensen vast bekend voor, een held op kantoor die van alles regelt en zorgt voor een prettige werkomgeving. In ons geval is dat Dewan en daarom wordt hij in het zonnetje gezet met het nieuwe project ‘Make Dewan Happy’. Met dit initiatief wil Team Forward medewerkers motiveren om actief mee te denken aan recyclen op kantoor. En dat gebeurt volledig in de stijl van Dewan, leuk en luchtig!


Team Forward

Team Forward ontstond nadat veel presentaties tijdens One Young World indruk maakten op initiatiefnemers Lizan en Stephanie. Dit was de aanleiding om te bedenken hoe zij zelf actie konden ondernemen op kantoor. Dit verlangen hadden meer medewerkers, want in korte tijd groeide Team Forward uit naar een groep van zeven enthousiaste deelnemers.

Team Forward

Team Forward: Daphne Klaverdijk, Marleen Metselaar, Anouk van Huissteden, Stephanie Goos, Dominique Joosten, Lizan Bakker en Marthe van Wel.

Collega’s helpen recyclen

Als er iemand is die dagelijks te maken krijgt met recyclen en duurzaamheid op kantoor, dan is het Dewan. Hij werkt achter de schermen hard aan het op de juiste manier scheiden van afval en recyclen van ingezamelde verpakkingen. Met ‘Make Dewan Happy’ kunnen zijn collega’s hier een steentje aan bijdragen en dat is volgens Dewan altijd welkom. Dewan: “Alle kleine beetjes helpen en ik denk dat mijn collega’s soms nog onderschatten hoeveel zij kunnen betekenen in ons recyclingproces op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan de flesjes in onze recyclebakken die soms voor een klein gedeelte gevuld zijn met inhoud. Als je ze eerst leegt voordat ze in de speciale bak belanden, dan kunnen we daardoor gewicht én ruimte besparen. En in een bak waar ruim 100 flesjes in passen gaat het dan vaak om meerdere kilo’s die we dan weglaten.”

Het project heeft niet alleen een positief effect op het werk van Dewan, maar ook de medewerkers hebben hier direct profijt van. Marthe van Wel van Team Forward vertelt hierover: “Met Make Dewan Happy zorgen we voor meer begrip en kennis bij collega’s en op deze manier leren ze wat we allemaal doen op het gebied van recyclen. Deze kennis kunnen we vervolgens weer delen tijdens klantbezoeken zodat ook zij beter kunnen recyclen. Waar we dus normaal gesproken op grote schaal vertellen over onze duurzaamheidsdoelstellingen, kijken we nu juist naar hoe iedereen zijn eigen steentje kan bijdragen op de werkvloer. En dat het Dewan dan ook nog eens happy maakt, is natuurlijk een extra beloning!”

Feitjes en weetjes

Voor Team Forward is de grootste uitdaging om het ‘lastige’ onderwerp recyclen juist toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom krijgen de medewerkers geen strenge opleiding over recyclen, maar  juist feitjes en weetjes die door het hele kantoor op een leuke manier worden uitgelegd en verteld. Zo zijn er posters waarop Dewan uitlegt wat er precies met de dop van een lege fles moet gebeuren. Bij sommige collega’s bestaat daar nog onduidelijkheid over, maar Dewan legt op zijn eigen manier uit dat ook de dop waarde heeft, en dus op de lege fles moet worden gedraaid.

Het project gaat niet alleen over PET-flessen, maar er is ook aan de koffiebekertjes gedacht. Zo vertelt Lizan Bakker van Team Forward: “We hebben ook gekeken of het nou beter is om een vaatwasser te gebruiken of juist kartonnen bekertjes. De beste oplossing is dat we bekertjes hergebruiken en daardoor minder water verbruiken. We hebben daarom nu speciale bekertjes van Jacobs Douwe Egberts die we meerdere keren kunnen gebruiken. En deze bekertjes worden, net zoals onze PET-flessen, los ingezameld zodat we ze op de juiste manier retour kunnen sturen.”

Team Forward zit niet stil, want de teamleden denken al aan volgende initiatieven voor op de werkvloer. Heb jij suggesties voor het volgende project van Team Forward? Laat het ons weten via Twitter of LinkedIn!