Ben Bijnens (38) is per 1 augustus 2018 de nieuwe Country Director van Coca-Cola Nederland. Wennen aan zijn nieuwe functie is niet nodig. Ben is namelijk al sinds 2015 Country Director van België en Luxemburg. De nieuwe rol betekent een combinatie van zijn functies voor de drie landen.

Richard Schlasberg, de vertrekkend Country Director, maakt de lange oversteek van Coca-Cola Nederland naar onze collega’s in Nieuw-Zeeland. Coca-Cola voelt voor Ben als een vertrouwde omgeving. Niet vreemd, want hij is al sinds 2012 werkzaam voor Coca-Cola België en Luxemburg.

Collectief geloof in groei

Ben werkte 11 jaar in verschillende rollen bij Procter & Gamble voordat hij in 2012 de overstap maakte naar Coca-Cola. Na zijn eerste drie jaren werd hij in 2015 de Country Director van Coca-Cola België en Luxemburg. In deze rol was hij betrokken bij de lokale lancering van het duurzaamheidsplan This is Forward, en de introductie van de merken Fïnley en Fuze Tea.

Welke wijze les neemt Ben mee uit deze periode? Hij vertelt: “Een collectief geloof in groei kan bergen verzetten. Bij mijn aanstelling in 2015 leek het alsof we een verzadigingspunt bereikt hadden in de Belgische markt. We hebben een grondige marktanalyse uitgevoerd en onze visie en strategie opnieuw vastgelegd. Zo hebben we het team overtuigd van ons geloof in verdere groei en dat geloof kreeg tractie.”

Ben-Coca-Cola-portret-1

Blik op de toekomst

Coca-Cola Nederland zet in op uitbreiding van het portfolio. Zo willen we op elk moment van de dag en voor elke consument, een geschikt drankje te bieden hebben. Ben heeft een heldere visie op innovatie binnen Coca-Cola. Hij zegt hierover: “Ik geloof in de strategie die we anderhalf jaar geleden gestart zijn. Als ‘total beverage company’ heeft Coca-Cola de ambitie om een nog sterker en breder portfolio op te bouwen. We willen groeien, maar wel op een verantwoorde manier. Dit betekent bijvoorbeeld dat we aandacht hebben voor onderwerpen zoals suiker, zwerfafval, waterverbruik en inclusiviteit.”

De kracht van samenwerken

De nieuwe Country Director doet het natuurlijk niet alleen. Hij benadrukt dat de samenwerking met alle collega’s van essentieel belang is. Daarnaast benadrukt hij: “‘Samen met de mensen van Coca-Cola European Partners, onder leiding van Jaap Wassink, vormen wij in Nederland een team van 725 medewerkers die iedere dag met passie werken aan deze ambities.”

Ben-Coca-Cola-portret-2

Nog één laatste vraag aan Ben over zijn nieuwe omgeving. Waar kijkt hij het meest naar uit in Nederland? Ben: “Ik woon in Belgisch Limburg en steek geregeld de grens over, dus voor mij is Nederland niet helemaal nieuw. Ik houd van de pragmatiek en de no-nonsense houding van de mensen in Nederland. Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg. Ik heb vol bewondering gekeken naar de teamprestaties van de afgelopen 18 maanden. Ik kijk ernaar uit om mee aan boord te stappen.

Heb jij een vraag die je graag wilt stellen aan de nieuwe Country Director? Stuur dan een mail naar cocacolacommunicatie@coca-cola.com.