Het zijn beiden klinkende namen in de hele wereld: Coca-Cola en KLM. Sinds jaar en dag hebben zij een samenwerking die niet snel op zal houden te bestaan. A match made in heaven! Al levert het uitschenken van een glas Coca-Cola in de lucht af en toe hilarische situaties op…

Elk jaar worden er bij KLM zo’n 15 miljoen blikjes Coca-Cola original taste geschonken in de lucht. Letterlijk op grote hoogte: 10.000 voet. Heb je ooit een Coca-Cola light in het vliegtuig besteld? Daar komen volgens personeel van KLM best nog wat skills bij kijken. Op grote hoogte schuimt het light-drankje enorm en dus moet het langzaam ingeschonken worden. Een volleerd barman doet het hen niet na. 

Coca-Cola bij het ontbijt?

Wat het KLM-personeel ons ook weet te vertellen, is dat passagiers werkelijk op elk moment van de dag Coca-Cola bestellen. Van ontbijt en lunch tot het diner. Zou het tijdsverschil daar wat mee te maken hebben? Hoe dan ook: Coca-Cola is een geliefde medepassagier. Als je de vele kilometers die de blikjes met KLM maken, bij elkaar optelt, is Coca-Cola eigenlijk een Platinum for Life passagier..

Noem het lekker zoals je wilt

Verschillende nationaliteiten aan boord levert soms hilarische spraakverwarringen op. Nederlanders bestellen een “Cola”, Fransen zeggen “Coca” en Engelsen bijvoorbeeld “Coke”. Het cabinepersoneel weet gelukkig met alle uitspraken raad.

KLM

Bestemmingen voor Coca-Cola fans

Op welke bestemming KLM ook vliegt, overal kennen ze Coca-Cola. En natuurlijk vliegt de luchtvaartmaatschappij ook op de geboortestad van het merk, Atlanta. Daar vind je de ‘World of Coca-Cola, een bijzondere experience waar echte fans zich helemaal kunnen onderdompelen in de wereld van Coca-Cola. Je mag er zelf Coca-Cola proberen te maken en de smaken van over de hele wereld proeven. Reden genoeg voor een retourtje, toch?