Een flesje van aluminium met een stijlvol uiterlijk en exclusief gevoel. Voor veel van onze fans waren de speciale Coca-Cola light flesjes een must have item. De bekende modeontwerper Karl Lagerfeld werkte in 2010 en 2011 met ons samen om in totaal vier unieke designs te ontwerpen, die al snel gewaardeerde verzamelstukken werden.

Waar normaal gesproken onze aandacht lag op het maken van heerlijke drankjes, maakten we voor de verandering een kleine overstap naar de wereld van mode. De samenwerking met Karl Lagerfeld, die zelf ook groot fan was van Coca-Cola light, gaf ons een unieke kans om de traditionele en herkenbare Coca-Cola fles een modieus uiterlijk te geven.

Unieke Coca-Cola light flesjes

In 2010 ontwierp Lagerfeld zijn eerste Coca-Cola light fles, en vlak daarna vertelde hij: ‘Ik vind de fles geweldig, maar het is tijd voor een nieuw exemplaar. Eigenlijk wil ik drie nieuwe flesjes ontwerpen.’ En zo ontwierp hij een jaar later drie nieuwe exemplaren die bij veel Coca-Cola light fans geliefd zijn. Lagerfeld haalde zijn inspiratie voor de nieuwe collectie uit de Coca-Cola tv-campagne ‘Love it Light, die in 2011 door heel Europa te zien was. Zo bedacht hij de sierlijke elementen en roze kleuren van de designs, en hij voegde ook zijn eigen silhouet toe aan het ontwerp. Om het exclusieve gevoel compleet te maken, had elk flesje een apart nummer waardoor je in bezit was van echt een collectors item.

Levensgrote flessen

Het bleef niet alleen bij de kleine aluminium flesjes, want er werden ook levensgrote exemplaren van de Coca-Cola light flesjes gemaakt. In 2018 konden Coca-Cola fans tijdens ons 90-jaar feest met het Olympisch Stadion op onze markt terecht voor unieke collectors items, waaronder twee grote versies van de Limited Edition flessen. Uiteindelijk waren er twee gelukkige bezoekers die naar huis gingen met de exemplaren van ruim twee meter hoog, en die maken nu ergens in Nederland een woonkamer of verzamelkamer een stuk mooier. De opbrengsten van de verkochte flessen en alle andere items op de markt hebben we gedoneerd aan stichting Resto VanHarte.