Tijdens One Young World 2018 komen jonge, ambitieuze professionals samen om te spreken over innovatieve oplossingen voor problemen waar de wereld mee kampt. Van 17 t/m 20 oktober 2018 bespreken alle afgevaardigden in Den Haag  thema’s uiteenlopend van educatie en gezondheid tot milieu en mensenrechten. Met meer dan 70 Coca-Cola afgevaardigden van over de hele wereld zijn wij dit jaar één van de grootste partners van het evenement.

One Young World is een non-profit organisatie die getalenteerde, jonge professionals van over de hele wereld samenbrengt, met als doel om duurzame verbanden te leggen en positieve verandering te stimuleren. Waar vorig jaar nog een groep van 49 talenten Coca-Cola vertegenwoordigde, is de groep nu uitgebreid naar recordaantal afgevaardigden van meer dan 70 jonge collega’s van Coca-Cola wereldwijd.

Plastic vissen en unieke rondleiding

Het is de eerste keer dat One Young World plaatsvindt in Nederland, dus het is een grote eer om de internationale Coca-Cola delegatie te mogen ontvangen. We grijpen dit moment met beide handen aan om de jonge talenten kennis te laten maken met een aantal mooie, lokale initiatieven die aansluiten op de onderwerpen waar zij over spreken tijdens One Young World. Zo steken zij de handen uit de mouwen en gaan ze het water op om plastic te vissen in Amsterdam met Plastic Whale. Ook staat er een bezoek aan de Nederlandse Coca-Cola fabriek in Dongen op de planning. Tot slot maakt de groep kennis met een nieuwe maatschappelijk partner, namelijk Resto VanHarte. Leuk feitje: vrijwilligers van Coca-Cola in Nederland helpen deze avond bij de bereiding en bediening van het diner.

One Young World en Coca-Cola

De samenwerking tussen One Young World en Coca-Cola begon vijf jaar geleden en dit groeit elk jaar door. Als één van de grootste partners van One Young World leveren we ook dit jaar een bijdrage door meer dan 70 afgevaardigden te sturen, jonge mensen vanuit ons bedrijf die zichzelf kunnen ontwikkelen en uitdagen tijdens de conferentie. Ook gaan onze duurzaamheidsexperts Joe Franses en Ulrike Sapiro op het hoofdpodium in gesprek over Coca-Cola’s duurzaamheidsinspanningen World Without Waste en This is Forward. Daarnaast brengen wij actief recycling onder de aandacht met verschillende activaties gedurende het hele evenement.

Iemand die alles weet over onze samenwerking met One Young World is Christina Ambrose, ambassadeur en leider van het One Young World project binnen Coca-Cola: “De relatie die we hebben met One Young World is belangrijk voor Coca-Cola omdat het laat zien hoe belangrijk wij het vinden om te investeren in de volgende generatie leiders. En ze moeten echt alles uit de kast trekken, want onze delegatie krijgt te maken met problemen die wereldwijd spelen en grote uitdagingen vormen. Het is dus aan hen om te laten zien hoe gemeenschappen en organisaties deze problemen samen kunnen aanpakken.”

Christina Ambrose
Christina Ambrose

Tijdens en na One Young World 2018 zullen wij verslag doen van onze internationale delegatie. Houd dus onze website, LinkedIn en Twitter in de gaten voor de laatste updates.