Sprite bedankt online haters met een portie liefde in een nieuwe campagne waarin diversiteit en inclusie centraal staan.

Iedereen kan het slachtoffer worden van pestgedrag online. Maar hoe reageer je erop? Moet je haat bestrijden met meer haat? Wat als je nu eens zou doen wat niemand verwacht: haat beantwoorden met liefde?

Dat is precies waar Sprite mensen toe aanzet in zijn nieuwe wereldwijde campagne voor diversiteit en inclusie – waarden die diep in ons DNA zitten.

De campagne toont echte mensen die geregeld te maken krijgen met kwetsende en haatdragende opmerkingen op sociale media, waaronder de Franse paaldanser Nico Moldestein, de Britse rapper Tyrus McKenzie, de Spaanse Olympische zwemster Rocío Velazquez, de Zweedse surfster Liz Romer en de Spaanse LGBT-activisten David Pérez en Marius Caralt. In de video beantwoorden ze enkele van de kwetsende commentaren die ze kregen met het nummer ‘All You Need is Love’ van The Beatles.

De video maakt deel uit van een ruimere campagne met onder meer Instagram-stories, een lange documentaire, interviews met de protagonisten, print en out-of-home.

Onthoud dus: als je zelf ooit geconfronteerd wordt met haatdragende opmerkingen op sociale media, houd dan het hoofd koel en bezorg je haters een flinke portie liefde!