Een biologisch drankje dat ontstaan is uit een keuken-experiment. Dat is Honest, een combinatie van hoge kwaliteit uit water getrokken theeblaadjes, versterkt met natuurlijke fruitsappen en licht gezoet met biologische rietsuiker. Vanaf nu is Honest in Nederland verkrijgbaar in drie nieuwe smaken: Groene Thee met Citroen & Honing, Witte Thee met Perzik & Rozemarijn en Zwarte Thee met Framboos & Basilicum.

Honest is in 1998 ontwikkeld in Amerika door Seth Goldman en Barry Nalebuff. Zij merkten op dat de meeste gebottelde thee in Amerika werd gemaakt van gedroogd theepoeder en niet vers werd gebrouwen. Daarnaast miste Seth een drankje dat de dorst stilde, maar niet te zoet was, en mengde daarom zelf vaak uit noodzaak vruchtensap met water.

Honest - Seth Goldman

De geboorte van Honest

De combinatie van thee, vruchten en kruiden wordt al decennialang gemaakt en Seth en Barry zagen in 1998 een gat in de markt. Een gebottelde thee die koel gedronken moet worden en gemaakt is van hoogwaardige biologische ingrediënten zoals groene thee, citroenmelisse en perzik. Voeg daar aan toe dat het caloriearm is doordat het licht gezoet wordt met biologisch rietsuiker en je hebt Honest.

“Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben gaan experimenteren met ingrediënten in mijn eigen keuken. Toen ik het juiste recept had gevonden, maakte ik een afspraak met de inkoper van Fresh Fields (inmiddels genaamd Whole Foods Market). Hij proefde mijn samples en bestelde meteen 15.000 flessen: Honest was geboren!,” vertelt Seth.

Gewoon heerlijk eerlijk

Honest staat voor authenticiteit, transparantie en eenvoud. “We willen mensen verbinden aan de natuur, caloriearme drankjes aanbieden en een positieve invloed uitoefenen op de gemeenschappen waar we onze ingrediënten vandaan halen,” vertelt Seth.

“Voor mij is maatschappelijk verantwoord ondernemen de kern van Honest. Een groot deel hiervan gebeurt door te investeren in fair-trade leveranciers. Ik ben regelmatig afgereisd naar China, Kenia of India om de thee-producent zelf te ontmoeten.” Seth vertelt meer over de werkwijze van Honest in dit interview

Honest

Honest

Honest in Nederland

Honest werd in 2017 in Nederland op de markt gebracht door The Coca-Cola Company, dat sinds 2011 eigenaar is van het merk. De ingrediënten zijn afkomstig van biologische boerderijen en theeplantages van over de hele wereld. De ijsthee bevat een combinatie van uit water getrokken theeblaadjes uit de biologische theetuinen in India en China, en is gebrouwen en gecombineerd met verrijkende fruitsmaken. Gezoet met met een klein beetje biologische rietsuiker dat zorgt voor een subtiele zoete smaak. Het resultaat: een verfrissende dorstlesser.

Vanaf vandaag is Honest in Nederland verkrijgbaar in de smaken Groene Thee met Citroen & Honing, Witte Thee met Perzik & Rozemarijn en Zwarte Thee met Framboos & Basilicum. Je vindt ze o.a. bij Albert Heijn in een 375ml fles. Ga voor meer informatie over Honest naar www.drinkhonest.nl

Honest drankjes