Iedereen kent het klassieke glazen Coca-Cola flesje en vanaf nu is deze tijdelijk te koop in de supermarkt. Zo kun je tijdens een gezellige vriendenavond of een familiediner het echte Contour flesje op tafel zetten.

Het glazen Coca-Cola flesje vind je normaal alleen in een aantal grote supermarkten, horeca of groothandels terug. De authentieke verpakking past bij goed bij de originele smaak van het merk. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat Coca-Cola het lekkerst smaakt als het ijskoud uit een flesje wordt gedronken.


Vanavond samen genieten

Daarom is vanaf 10 april een bijzonder 4-pack van glazen flesjes Coca-Cola original of Coca-Cola zero sugar tijdelijk verkrijgbaar bij meer dan 750 vestigingen van Albert Heijn, Jumbo, Plus en Coop. Zo kun je de horeca ervaring in huis halen en bijzondere momenten met familie en vrienden nog specialer maken. 

Wil je weten of de 4-pack ook bij jou in de buurt te koop is? Bekijk de kaart met alle locaties.  

Verhaal achter het Coca-Cola flesje

Het glazen Coca-Cola flesje bestaat al sinds 1916 en is met haar geribbelde lijnen en rondingen wereldwijd bekend. De vorm van de fles is gebaseerd op de vorm van een cacaoboon, waarvan onjuist werd gedacht dat deze deel uitmaakt van het geheime recept (cacao is in het Engels ‘cocoa’). Deze ‘fout’ is uitgegroeid tot het wereldwijde icoon dat nog altijd bestaat.


Benieuwd naar hoe het Coca-Cola flesje uitgroeide tot een wereldwijd cultobject? Ontdek de geschiedenis achter de contour fles.