Op 11 januari 2019 vond de feestelijke opening van ons nieuwe hoofdkantoor in Nederland plaats. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Coca-Cola directeuren Jaap Wassink (Coca-Cola European Partners Nederland) en Ben Bijnens (Coca-Cola Nederland) gaven met een druk op de knop het startsignaal voor onze nieuwe locatie.

De opening van MM25, de naam van ons nieuwe hoofdkantoor, ging samen met veel enthousiasme. De verhuizing naar dit moderne en innovatieve pand helpt ons namelijk bij de ambitie om op een duurzame en verantwoorde manier te blijven groeien. Na een mooi openingswoord van burgemeester Aboutaleb werd er met speciale Coca-Cola flesjes geproost op onze nieuwe hoofdlocatie.

Rotterdam als thuishaven Coca-Cola

Met onze nieuwe locatie in Rotterdam-Alexander blijven we na 18 jaar wederom in deze mooie stad. Door de Rotterdamse mentaliteit van hard werken en ondernemerschap voelt de havenstad als een echt thuis. Niet alleen voor ons, maar ook voor de stad Rotterdam is onze aanwezigheid een goede ontwikkeling. Zo benadrukte Jaap Wassink dat onze samenwerkingen met lokale initiatieven veel voor ons bedrijf betekenen: “We zitten al een lange periode in Rotterdam, en dat verblijf verlengen we met plezier. Onze wortels zitten diep in de Rotterdamse gemeenschap en we hebben veel lokale partners. Denk bijvoorbeeld aan een JINC en Resto VanHarte waar we samen mooie projecten mee realiseren.”

Ook burgemeester Aboutaleb benadrukt de goede band die zijn stad met Coca-Cola heeft: "Rotterdam heeft alles te bieden: een jonge stad met veel culturen, een immense dynamiek en er is altijd veel te beleven. Kortom, het juiste DNA dat perfect aansluit bij de doelgroep en mentaliteit van Coca-Cola. Ik vind het belangrijk dat bedrijven die zich in Rotterdam vestigen daadwerkelijk iets teruggeven aan de omgeving in het kader van learn, earn en return. Het is fantastisch om op die manier de binding met je lokale omgeving te organiseren en daar is Coca-Cola heel goed in."

Familiedag

Een dag na het bezoek van burgemeester Aboutaleb mochten vrienden en familie van Coca-Cola medewerkers een kijkje nemen in ons nieuwe pand. Door het hele gebouw vonden er allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. De free-style machine gaf veel bezoekers de unieke kans om een eigen creatie te maken van Coca-Cola producten.  Aan creativiteit geen gebrek, alle aanwezigen kregen ook de kans om een eigen graffity-Coca-Cola fles op een digitale graffitiwall spuiten, en voor de sportievelingen waren er verschillende Urban Sports zoals freestyle basketballen en rollerskaten.

Slim en duurzaam kantoor

Projectontwikkelaar OVG Real Estate heeft bij de inrichting van ons hoofdkantoor aan verschillende duurzame details gedacht. Zo zorgen de combinatie van slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen voor een gezonde werkplek waar de gebruiker centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatplafonds in ons pand die warmte en kou opslaan voor later gebruik. Deze en andere technologische toepassingen zorgen voor een efficiënter en zuiniger energieverbruik, en dus ook een lagere CO2-uitstoot. Door het pand beschikt iedere Coca-Cola medewerker over unieke werkruimtes die voor elk type werk geschikt zijn, zoals open, formele en informele werkplekken.