Afgelopen november reisden er vanuit zeven Europese landen media naar Atlanta voor een bijzondere persreis. In twee dagen tijd werden zij met een uniek programma volledig ondergedompeld in de wereld van Coca-Cola. Want er valt ontzettend veel te vertellen over dit wereldmerk. Waar is het allemaal begonnen en hoe ziet de toekomst er uit? Vanuit Nederland waren onder andere Gwen van Poorten en Anne de Buck uitgenodigd.

De gasten werden verwelkomd op het internationale hoofdkantoor van The Coca-Cola Company. Iedereen kreeg een rondleiding waarbij ze o.a. de ‘Archives’ bezochten. Met ruim 132 jaar aan geschiedenis kun je je voorstellen dat de archieven best groot zijn. Van de allereerste schets van de beroemde contourfles tot kunstwerken waarin het merk Coca-Cola centraal staat. Er ligt bovendien voor maar liefst 100 miljoen dollar aan merchandise. Van kleding, reclameborden tot spellen en knuffels, allemaal in de iconische kleur Coca-Cola-rood.

Wie is een supertaster?

De gasten kregen toegang tot het (normaal besloten) innovatielab, waar alle nieuwe Coca-Cola drankjes en formules worden ontwikkeld. Door middel van een smaaktest werden Gwen en Anne uitgedaagd hoe goed hun smaakpapillen zijn en of zij zichzelf een ‘supertaster’ mogen noemen. Supertasters kunnen, wanneer zij dingen proeven, de verschillende type smaken goed herkennen. Gwen en Anne slaagden allebei voor de smaaktest en werden bekroond tot ‘supertaster’. En dat is echt uniek! Gwen: ‘’Maar 25% van de mensen heeft de smaakpapillen om supertaster te kunnen zijn!’’

Onder leiding van de Amerikaanse smaakexperts konden de media allerlei drankjes van over de hele wereld proeven, want het Coca-Cola assortiment verschilt per land. Sommige van deze drankjes zijn (nog) niet verkrijgbaar in Nederland, zoals Coca-Cola plus, Coca-Cola kokos, Coca-Cola cinnamon en Coca-Cola coffee. Ben je benieuwd naar de favoriete smaken van Gwen en Anne? Bekijk hier de vlog van Anne en hier de vlog van Gwen!

The World of Coca-Cola

De volgende dag ging de groep naar het museum The World of Coca-Cola. Het museum is open voor het publiek en hier kom je als bezoeker alles te weten over Coca-Cola. Met als grote trekpleister dé kluis waar het geheime recept van Coca-Cola wordt bewaard. Niet doorvertellen he ;)