Onze directeur Jaap Wassink kon het even rustig aan doen. Dimitri Trustfull nam voor één dag het roer van hem over. "Ik heb als eerste een Coca-Cola festival bedacht waar iedereen welkom is, als het maar gezellig is!"

Normaal gaat Dimitri (15) op donderdagochtend naar het Melanchthon Mathenesse in Rotterdam, maar dit keer haalde Jaap hem thuis op om naar het hoofdkantoor van Coca-Cola te gaan. Dimitri is één van de 200 jongeren die tijdens Baas van Morgen - een initiatief van JINC - het roer overnemen van verschillende directeuren van bedrijven zoals Coca-Cola, Albert Heijn en Transavia. Zo kunnen deze toekomstige ‘bazen’ ervaren hoe het eraan toegaat in de top en leggen ze waardevolle contacten.

Een verfrissend Coca-Cola festival

Dimitri krijgt eerst een rondleiding door het gebouw en maakt kennis met wat collega’s: "Ik was eerst wel een beetje zenuwachtig omdat ik dacht dat iedereen heel zakelijk en streng zou zijn, maar dat valt echt mee. Alle collega’s zijn heel aardig en maken grapjes." Daarna is het tijd voor zijn eerste vergadering. Dimitri verzint een festival dat in het teken staat van verfrissing en hij bedenkt hoe Coca-Cola kan bijdragen aan recycling tijdens evenementen.

Dit is de derde keer dat Coca-Cola meedoet aan dit initiatief van JINC. "Coca-Cola ondersteunt Baas van Morgen, omdat we willen laten zien hoe waardevol het is om te investeren in alle het talenten van morgen. Iedereen verdient immers een eerlijke kans op de arbeidsmarkt", vertelt Jaap. "Daarom gaven we Dimitri graag de kans om voor één keer de baas te zijn van Coca-Cola. En wie weet gaan we nog in de toekomst van hem horen!"

Natuurlijk heeft 'directeur' Dimitri Trustfull (15) wel tijd om een selfie te maken met Jaap Wassink, VP & Country Director van Coca-Cola European Partners in Nederland
Natuurlijk heeft 'directeur' Dimitri Trustfull (15) wel tijd om een selfie te maken met Jaap Wassink, VP & Country Director van Coca-Cola European Partners in Nederland.

Van Suriname naar Nederland

Dimitri is in Suriname geboren en kwam op zijn vierde met zijn moeder naar Nederland. Hij vond het erg leuk toen hij hoorde dat hij voor een dag de baas mocht zijn van Coca-Cola, want zijn vader werkt namelijk al 28 jaar bij Coca-Cola in Suriname. "Toen ik hem vertelde dat ik hier een dag kwam meelopen, was hij echt super trots!", zegt hij.

Dimitri hoeft niet lang na te denken als we hem vragen wat hij later wil worden: "ICT’er! Ik heb zelf mijn computer gemaakt", vertelt hij trots. "Ik heb eerst gegoogeld wat er mis was en hoe ik dit kon oplossen en ben toen zelf aan de slag gegaan. Ik vind soft- en hardware heel interessant en denk dat ik er ook echt goed in ben. Ik had mijn computer snel weer aan de praat!"

Lees meer over Baas van Morgen van JINC.