Vandaag was Meriam van 13 de Baas bij Coca-Cola. Ja dat hoor je goed. Zij mocht vandaag het stokje overnemen van Arjanne Hoogstad, Manager Sustainability bij Coca-Cola. Elk jaar doet Coca-Cola namelijk mee aan het bijzondere initiatief van JINC, waar jongeren de kans krijgen voor om voor een dag de baas te zijn van een bedrijf. Er is wat ons betreft geen betere manier om jongeren te inspireren en het beste uit zichzelf te halen.

Op 23 januari was het de grote dag voor de ruim vierhonderd jonge deelnemers. Ze gingen aan de slag als nieuwe CEO of directeur van een groot bedrijf. En zo stond Meriam Ould Amar vandaag voor de deur van het Coca-Cola hoofdkantoor in Rotterdam. Het zou een drukke dag worden met onder andere op de agenda: een lunch met ‘Team Forward’ (team van collega’s dat zich inzet voor duurzame activiteiten) en een belangrijke meeting over Coca-Cola en maatschappelijke partnerships in de stad Rotterdam.

Een heel passend onderwerp, aldus Meriam

Meriam Ould Amar, 13 jaar van het Melanchthon in Kralingen, is zelf namelijk al heel bewust bezig met duurzaamheid: ‘Ik denk heel goed na over wat voor verpakkingen ik gebruik. Plastic flesjes gooi ik apart weg en ik raap ook vaak plastic op dat buiten op straat ligt. Ik vind het belangrijk dat ikzelf en mijn vrienden/vriendinnen hier goed mee omgaan maar niet iedereen is hier nog zo bewust mee bezig. Daarom vind ik het ook zo leuk om hier bij Coca-Cola te horen dat jullie het onderwerp duurzaamheid zo belangrijk vinden.'

Injectie zelfvertrouwen

Natuurlijk, de ruim vierhonderd jonge deelnemers die meedoen, zullen door die ene dag niet allemaal uitgroeien tot ceo. Maar het project van JINC ‘Baas van Morgen’ geeft hen echter wél een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en, misschien wel het belangrijkste van alles, een bredere horizon. Ze doen bovendien een waardevol contact op waar ze later beroep op mogen doen en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Dat is niet gek, voor een dagje de baas spelen!

Voor meer informatie over ‘De baas van morgen’ kan je terecht op de site van JINC