Het terugdringen van het gebruik van verpakkingsmateriaal, zoals onnodig plastic, is voor Coca-Cola topprioriteit. Vandaag heeft Coca-Cola in Nederland de introductie van de KeelClip™ aangekondigd, een nieuwe minimalistische kartonnen verpakking voor multipacks. Hiermee bespaart Coca-Cola in Nederland jaarlijks maar liefst 350.000 kilo nieuw plastic.
     

Karton ipv plastic

Nu worden de blikjes in een multipack nog bij elkaar gehouden door plastic krimpfolie. Maar binnenkort worden deze dus vervangen door karton. Coca-Cola investeert voor ruim 14 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en verpakkingsmachine die gebruikt zal worden in onze lokale fabriek in Dongen. Je zal deze nieuwe KeelClip™ verpakking al in de eerste helft van 2020 in de winkel kunnen tegenkomen.

Terugdringen verpakkingsmateriaal

Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola European Partners Nederland: ‘We werken eraan om onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. Dit is niet nieuw, we zijn hier al jaren mee bezig. Denk bijvoorbeeld aan het lichter maken van onze verpakkingen en het verhogen van het gebruik van gerecycled materiaal. De stap om nu ook minimalistische kartonnen verpakkingen voor multipacks te gebruiken, is een hele belangrijke in het verder terugdringen van het gebruik van verpakkingsmateriaal.’

KeelClip™; nieuwe minimalistische kartonnen verpakking voor 250ml multipacks
KeelClip™; nieuwe minimalistische kartonnen verpakking voor 250ml multipacks


Minimalistische toepassing

De KeelClip™ is 100% recyclebaar en heeft het FSC®-keurmerk (karton van verantwoorde herkomst). Naast dat de nieuwe omverpakking een flinke materiaalbesparing oplevert en het kartongebruik tot een minimum wordt beperkt, heeft het als voordeel dat de blikjes volledig zichtbaar zijn. Dat is fijn voor de consument en ziet er mooi uit op het schap. Coca-Cola zet deze innovatieve stap samen met Graphic Packaging International, de ontwikkelaar van de KeelClipTM technologie.