Het is 1928. In dit jaar mochten vrouwen voor het eerst deelnemen aan baan- en veldsporten tijdens de Olympische Spelen. Een symbolische vlam verlichtte een ketel en daarmee startte een traditie. En een vrachtschip dat de Amerikaanse atleten vervoerde naar Amsterdam bracht ook meteen Coca-Cola naar de eerste Olympische Spelen waar ons merk werd geïntroduceerd.

Er is de afgelopen decennia meerdere malen geschiedenis geschreven tijdens de Olympische Spelen. En Coca-Cola was daar, tijdens elke Spelen sinds 1928, om records gebroken te zien worden, dromen vervuld te zien worden en rivaliteit en kameraadschap naast elkaar te zien staan.

Coca-Cola en Mengniu

The Coca-Cola Company is de langste lopende sponsor van het Internationa Olympic Committee (IOC), en we kunnen met trots vertellen dat we onze samenwerking met twaalf extra jaren hebben verlengd. Daarmee komen we op een samenwerking van 104 jaar lang met de Olympische Spelen!Dit contract staat symbool voor een nieuwe periode waarin traditie en innovatie elkaar tegenkomen tijdens de eerste editie van het IOC’s Joint TOP (The Olympic Partners) Sponsorship. The Coca-Cola Company en China Mengniu Dairy Company zullen samen de niet-alcoholische dranken categorie beheren, en voor Mengniu houdt dit in dat zij de zuivelcategorie zullen beheren.

“We zijn vereerd en bevoorrecht dat we deel mogen uitmaken van een evenement dat het voor atleten over de hele wereld mogelijk maakt, samen te komen om hun land te vertegenwoordigen, hun dromen na te streven en geschiedenis te schrijven. Dit zei James Quincey, voorzitter en CEO van The Coca-Cola Company. “Er is veel veranderd sinds we onze eerste Coca-Cola verkochtten tijdens de Olympsiche Spelen inn 1928. We kijken daarom met een frisse blik vooruit richting de toekomst en we kijken uit naar de samenwerking met Mengniu om de toekomstige Spelen te promoten en te vieren.” The Coca-Cola Company en Mengniu kennen elkaar al vanuit China omdat Mengniu’s grootste aandeelhouder, COFCO, ook het moederbedrijf van COFCO Coca-Cola is. COFCO Coca-Cola is één van de grootste bottelaars van The Coca-Cola Company in China.

De toekomst

Met het huidige IOC-contract dat eindigt na de Spelen van Tokio in 2020 kunnen we nu beginnen met het plannen van de Spelen in Beijing (2022), Parijs (2024) en Los Angeles (2028) – 100 jaar nadat vrouwen geschiedenis schreven tijdens de Spelen in Amsterdam. We zullen ook aanwezig zijn tijdens de Spelen in 2026 en 2032, maar deze steden zijn nu nog niet bekend.