The Coca-Cola Company en haar stichtingen hebben een gezamenlijke donatie van 10 miljoen dollar (8,3 miljoen euro) gedaan om de bevolking in de Afrikaanse Sahel te helpen. Landen zoals Somalië, Tsjaad en Ethiopië worden geteisterd door hongersnood en ondervoeding en hebben dringend hulp nodig.

Volgens de VN gaat het om de grootste humanitaire crisis sinds 1945, waarin meer dan 20 miljoen mensen (ernstig) ondervoed zijn. In Somalië alleen al zijn er bijna 7 miljoen mensen die hulp nodig hebben, waaronder 1,4 miljoen streng ondervoede kinderen. De financiële bijdrage van Coca-Cola is onder meer bestemd voor noodhulp en versterking van plaatselijke gemeenschappen via het programma ‘Replenish Africa Initiative’, oftewel RAIN.

Heropbouw van gemeenschappen

De Sahel is een regio in Afrika waarvan o.a. Oeganda, Soedan en Eritrea deel uitmaken. Om de bevolking bij te staan in hun strijd tegen honger en ondervoeding, hebben The Coca-Cola Company, The Coca-Cola Foundation en The Coca-Cola Africa Foundation samen meer dan 10 miljoen dollar gedoneerd. Ongeveer 1 miljoen dollar gaat naar noodhulp, een deel van deze donatie is gedaan aan hulporganisaties als Oxfam, Save the Children en CARE. Meer dan 9 miljoen dollar is bestemd voor de versterking van plaatselijke gemeenschappen binnen het RAIN programma. Dit project maakt afvalwaterzuivering en toegang tot schoon drinkwater mogelijk voor miljoenen mensen.

Ondersteunen van hulporganisaties

“We zijn zeer aangedaan door de toenemende honger en droogte in de Afrikaanse Sahel”, vertelt Brian Smith, voorzitter van de Coca-Cola Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groep. “Binnen de private sector nemen wij graag onze verantwoordelijkheid om hulporganisaties ter plekke bij te staan. Met behulp van ons RAIN programma hopen wij hun goede werk een flinke zet te kunnen geven en gemeenschappen de kans te bieden om sterker uit deze crisis te komen.”