Op 21 februari 2019 presenteren de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, andere partijen uit de keten en Coca-Cola European Partners Nederland (CCEP) het Plastic Pact NL. Jaap Wassink, VP & Country Director van CCEP Nederland ondertekent het pact dat zich inzet voor minder plastic in de circulaire economie.

Minder plastic

De plastic PET-flessen die wij dagelijks gebruiken om onze producten te verpakken hebben veel voordelen. Zo is plastic licht materiaal, en is daardoor de transport van onze producten vaak duurzamer en efficiënter dan van andere verpakkingsmaterialen. Het is ook hoogwaardig materiaal dat praktisch onbreekbaar is en de kwaliteit en veiligheid van onze drankjes waarborgt. Omdat we geloven in een circulaire economie en het belang van recycling, willen we dat al onze verpakkingen bij ons terugkomen en niet als zwerfafval in het milieu belanden. Met deze ambitie gaan we, samen met de andere partijen uit het Plastic Pact NL, voor meer recyclen en hergebruik van verpakkingen. Op deze manier willen we samen de milieudruk van plastic verminderen en circulariteit bevorderen.

Duurzame doelstellingen Coca-Cola

Wij verkopen 7 miljoen drankjes per dag in Nederland, dat zijn er veel en daar horen grote verantwoordelijkheden bij. In ons duurzaamheidsplan This is Forward vertellen we over doelstellingen die volledig aansluiten op de ambities uit het Plastic Pact NL. Zo doen wij er alles aan om tegen eind 2019 al onze PET-verpakkingen voor 50% uit gerecycled PET te laten bestaan. We willen al onze verpakkingen inzamelen om te voorkomen dat onze flesjes en blikjes als zwerfafval op straat of in de natuur belanden. Onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar, en ze vormen een belangrijke grondstof voor nieuwe verpakkingen. Daarom willen we al deze verpakkingen recyclen, zodat we steeds minder nieuw plastic nodig hebben en het verpakkingsmateriaal keer op keer kunnen hergebruiken. Zo werken we vanuit Coca-Cola in Nederland, samen met de andere partijen uit het Plastic Pact NL, aan een circulair systeem.