Al sinds de introductie van Coca-Cola in Nederland - in 1928 tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam - zijn we betrokken bij sport. We geloven we in de kracht van sport: het verbindt en is goed voor je sociale, mentale en fysieke ontwikkeling. 

Om een gebalanceerde leefstijl aan te moedigen, ondersteunen we sportieve programma’s en organisaties die dit stimuleren. We hebben de ambitie om vooral jonge mensen te inspireren om in beweging te komen. Zo werken we samen met het Jeugdsportfonds, zijn we samen met KVLO, NOC*NSF en Zilveren Kruis betrokken bij Olympic Moves en hebben we een partnership met de KNVB. 

Jeugdsportfonds

Coca-Cola werkt samen met het Jeugdsportfonds, omdat zij vindt dat alle jongeren het recht hebben om te sporten. We doen dit sinds 2014 en ondersteunen jaarlijks de realisatie van 40.000 sportwensen. Lees meer

Olympic Moves

Coca-Cola is sinds 2003 één van de initiatiefnemers van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Samen met onze partners brengen we jaarlijks meer dan 100.000 jongeren van ruim 300 middelbare scholen in beweging. Lees meer.

KNVB

De KNVB en Coca-Cola hebben al jaren een speciale band en zijn sinds 2015 partners. Samen streven we ernaar om meer jongeren te laten voetballen en de voetbalbeleving in Nederland van een positieve impuls te voorzien. Lees meer.

NB: Dit verhaal dateert van 23/06/2016. Sinds 2018 is Coca-Cola in Nederland geen vaste partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur meer.