Coca-Cola wil in 2020 gemiddeld 15% minder calorieën in de markt zetten ten opzichte van 2012. Dat doen we onder andere door ons caloriearme en calorievrije assortiment uit te breiden en onze producten in verschillende verpakkingsformaten aan te bieden. En daardoor krijg jij dus steeds meer keuze.

De sleutel tot een gebalanceerde leefstijl is voldoende bewegen en gevarieerde voeding in combinatie met gematigd eten en drinken. Hierbinnen passen ook de dranken van Coca-Cola, waar wereldwijd dagelijks miljoenen mensen van genieten. We blijven innoveren om ons productenaanbod in Nederland te optimaliseren. Zo hebben we een breed en groeiend assortiment van caloriearme en calorievrije dranken en bieden we onze producten in verschillende verpakkingsformaten aan.

15% minder calorieën in Coca-Cola producten 

Vanuit onze ambitie richting 2020 blijven we innoveren. Onderstaand zie je enkele van onze mijlpalen tot nu toe:

  • In 2013 lanceerden we het nieuwe kleinere blikje van 250 ml en hebben we het suikergehalte in Sprite met 30% verminderd door gebruik te maken van stevia-extract*, een zoetstof van natuurlijke oorsprong.

  • In januari 2015 lanceerden we Coca-Cola life, gezoet met suiker en stevia-extract* - beide ingrediënten van natuurlijke oorsprong - en een derde minder suiker en calorieën. 

  • In februari 2016 lanceerden we het Fanta Limited Edition concept, waarbij we per seizoen nieuwe, wisselende fruitsmaken introduceren. De eerste Limited Edition Fanta Pineapple Lemon is gemaakt van ananas- en citroensap en gezoet met stevia-extract*.

  • In april 2016 is de vernieuwde Coca-Cola life gelanceerd die zelfs 45% minder suiker** bevat dan de klassieke Coca-Cola (**vergeleken met het gemiddelde van cola’s met suiker in de Benelux). 

  • In mei 2016 introduceerden we Chaudfontaine Fusion: licht bruisend mineraalwater met citroen of pompelmoes-cranberry smaak. Deze twee nieuwe varianten bevatten geen suiker of kunstmatige toevoegingen en zijn calorievrij.

  • In september 2016 introduceerden we de opvolger van Coca-Cola zero, Coca-Cola zero sugar. Deze variant is nog steeds zonder suiker en zonder calorieën, maar lijkt qua smaak meer op de orginele Coca-Cola.

  • Begin 2017 werd Sprite geherlanceerd in Nederland. Sprite is nu volledig suiker- en calorievrij en behoudt de bekende, verfrissende citroen- en limoensmaak. 

  • In 2017 hebben we 17 nieuwe calorievrije of caloriearme dranken geïntroduceerd, waaronder Fanta Strawberry Kiwi zero sugar en de nieuwe merken Honest en FÏNLEY.  

Blikje of fles voor ieder moment

We zijn ons ervan bewust dat sommige mensen hun porties onder controle willen houden. Daarom bieden we verschillende verpakkingsgroottes aan: van kleine blikjes van 150 ml tot flessen van 2 liter. We willen hiermee voor iedere consument en voor ieder moment een geschikte verpakking bieden. Op de verpakking vind je bovendien duidelijke informatie over wat er in onze producten zit. Zo kan je een weloverwogen en bewuste keuze maken over de inname van calorieën en suiker. 

* steviolglycosiden