The Coca-Cola Company en haar lokale bottelaars bieden hulp en ondersteuning aan hulporganisaties na de twee orkanen die de Caribische eilanden, Puerto Rico en het zuidoosten van de Verenigde Staten hebben getroffen. The Coca-Cola Foundation heeft ook donaties gedaan om slachtoffers in de rampgebieden te ondersteunen.

Samen met haar partners heeft The Coca-Cola Company hulp verleend in de vorm van bouwmateriaal, water, sap, sportdrank en voedsel. Ook eilanden in het Nederlands Caribisch gebied, waaronder Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben steun ontvangen van The Coca-Cola Company en The Coca-Cola Foundation.

Unieke positie

“Vanwege de logistieke aanwezigheid van het Coca-Cola-systeem (The Coca-Cola Company en bottelaars) in de verschillende landen, bevinden we ons vaak in een unieke positie om snel hulp te bieden na een ramp”, vertelt Sandy Douglas, president Coca-Cola North America en lid van de raad van bestuur van The Coca-Cola Foundation. “We weken nauw samen met lokale bottelaars om water, sap, sportdranken andere middelen te doneren ter ondersteuning van het goede werk dat door overheden en hulporganisaties wordt verricht.”

Het Coca-Cola-systeem in dit gebied, waartoe Coca-Cola Beverages Florida, Coca-Cola Puerto Rico Bottlers en Coca-Cola North America behoren, doneerden tot nu toe bijna 200.000 flessen water en sap aan slachtoffers van orkaan Irma. Dit komt bovenop de 1,2 miljoen dranken die afgelopen maand zijn uitgedeeld aan het Amerikaanse Rode Kruis en andere organisaties die hulp bieden aan mensen die getroffen zijn door orkaan Harvey.

Financiële bijdrage

The Coca-Cola Foundation biedt ook financiële steun om de slachtoffers van de orkanen in het Caribisch Gebied en zuidoosten van de VS en de twee aardbevingen in Mexico te helpen. Na de verwoesting van orkaan Irma is er 1 miljoen dollar toegezegd aan het Amerikaanse Rode Kruis. Ter ondersteuning van de slachtoffers van twee aardbevingen in Mexico, heeft The Coca-Cola Foundation 1 miljoen dollar gedoneerd aan het Mexicaanse Rode Kruis. Ook gaat er 1 miljoen dollar naar het Leger des Heils in het Caribisch gebied om de Amerikaanse, Nederlandse, Britse en Franse grondgebieden te ondersteunen.