Wat een eer! Onze drie Chaudfontaine waters werden allemaal met een 3 Gouden Sterren iTQi Superior Taste Award bekroond. Het is de vijfde keer dat Chaudfontaine deze award wint met 3 sterren (al eerder in 2011, 2014, 2015 en 2017). De winnaars van deze award worden uitgekozen door een jury van het 'International Taste & Quality Institute' (iTQi). ITQi werkt samen met chefs, sommeliers en drankexperts die geselecteerd worden in samenwerking met de beroemdste Europese culinaire instellingen en sommeliers organisaties.

Superior Taste Award

Alle producten die aan de consument worden verkocht, kunnen jaarlijks meedoen aan de Superior Taste Award. De producenten leveren hun producten aan, waarna iTQi ervoor zorgt dat de stalen op de juiste manier voorbereid worden om beoordeeld te kunnen worden. De producten worden volledig blind getest, onverpakt en zonder enige vorm van identificatie. Beoordeling gaat op basis van het uitdelen van sterren, waarbij ze minimaal 1 ster en maximaal 3 sterren toegekend kunnen krijgen.

Waarop worden de smaken beoordeeld?

De smaken worden beoordeeld op verschillende pijlers. Die bestaan uit de eerste indruk, visie, reukzin, smaak en uiteindelijke gevoel. Op basis daarvan wordt een score toegekend. Chaudfontaine heeft met maar liefst 3 smaken de volle drie sterren gewonnen: Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater, Chaudfontaine licht bruisend natuurlijk mineraalwater en Chaudfontaine bruisend natuurlijk mineraalwater.

Simona Mitrache, sr. Brand Manager Chaudfontaine: “Het is een hele eer dat we voor de onderscheiding voor de vijfde keer in ontvangst hebben mogen nemen. Chaudfontaine is het grootste watermerk in de Nederlandse horeca. Gewaardeerd worden om je kwaliteit en smaak door chefs en sommeliers is het beste compliment dat je kan krijgen.”

Perfecte smaak

De kwaliteit van Chaudfontaine is te danken aan het bijzondere natuurlijke proces dat het water aflegt voor het gebotteld wordt. Het natuurlijke mineraalwater van Chaudfontaine reist namelijk meer dan 60 jaar via zuiverende rots-lagen en gaat tot wel 1600 meter diep voordat het ontspringt vanuit zijn thermale bron.