Met een nieuwe campagne benadrukt Chaudfontaine dat zij veel aan de natuur te danken heeft: het natuurlijk mineraalwater wordt door de aarde verwarmd en door de grond gefilterd. Bovendien zal Chaudfontaine dit jaar Natuurmonumenten steunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur.

Door haar duurzaam watermanagement en zorgvuldige bescherming van de bron zorgt Chaudfontaine voor haar omgeving.

Duurzaam water

Zo verzamelen we, tijdens het bottelen van het water, de natuurlijke warmte van het mineraalwater om de gebouwen op het terrein te verwarmen. Ook staan er zonnepanelen om zonne-energie te benutten. Met de komst van een nieuwe waterturbine in december 2016 kan de fabriek van Chaudfontaine in ongeveer 12% van de elektriciteitsbehoefte voorzien. Het water voor het spoelen van de flessen wordt terug opgevangen en hergebruikt voor het spoelen van de kratten.

Chaudfontaine en Natuurmonumenten

Het mineraalwater dat we gebruiken voor dranken, zoals Chaudfontaine Natuurlijk Mineraalwater en Chaudfontaine Fusion Limoen- en Muntsmaak hebben we te danken aan de natuur. Vanuit deze gedachte is de steun aan Natuurmonumenten ontstaan. Het initiatief ‘Puur Natuur Projecten’ van Chaudfontaine vraagt aandacht voor verschillende projecten van Natuurmonumenten: van wandel, -fiets en -kanoroutes door natuurgebieden tot een project om weidevogels te beschermen. Onze financiële steun komt neer op 50.000 euro per jaar.

Daan Berendsen, brandmanager van Chaudfontaine is blij een bijdrage te kunnen leveren aan Natuurmonumenten. “De activiteiten van Natuurmonumenten zijn erop gericht de natuur te beschermen. Onze nieuwe campagne sluit hierop aan. De natuurlijke reis van het regenwater door de bodemlagen tot een diepte van 1.600 meter duurt zo’n 60 jaar en dat geeft Chaudfontaine een waterkwaliteit die van nature zuiver is. Het enige wat wij hoeven te doen als het water aan de oppervlakte komt, is het te bottelen. Wij hebben dus veel aan de natuur te danken en willen graag zorg dragen voor de natuur. Dit doen we onder andere met onze steun aan Natuurmonumenten en ook door in te zetten op duurzaam watermanagement.”

Op de website ‘Puur Natuur’ kun je via een 360° beleving ontdekken waarom Chaudfontaine zo veel aan de natuur te danken heeft. Lees ook het persbericht over de nieuwe campagne van Chaudfontaine en de steun aan Natuurmonumenten.