Inmiddels heeft Coca-Cola een breed en gevarieerd assortiment calorievrije en caloriearme dranken. Hoe anders was dit in de jaren ‘80, toen we de wereld lieten kennismaken met Coca-Cola light. Het was het begin van een succesverhaal, dat nog lang niet is afgelopen.

In 1984 kwam Coca-Cola light in Nederland op de markt. Het was de eerste keer dat we een variant op de klassieke Coca-Cola introduceerden. Binnen twee jaar behoorde Coca-Cola light tot de top van de calorievrije dranken ter wereld. Na Coca-Cola regular was het de meest verkochte frisdrank wereldwijd. In plaats van suiker gebruikten we voor het eerst de zoetstof aspartaam

Coca-Cola light break

Speelden wereldsterren als Whitney Houston en George Michael de hoofdrol in de Coca-Cola light commercials, in de jaren ‘90 werd de ‘Coca-Cola light break’ een megahit. In deze reclame kijken vrouwen vanuit een kantoor naar de bouwvakkers die hun shirts uittrekken en Coca-Cola light drinken in hun pauze. 

Het wereldberoemde nummer ‘I Just Want To Make Love To You’ van Etta James maakt de reclame met de Coca-Cola light hunk onvergetelijk. Daarom vieren we de 30ste verjaardag van Coca-Cola light met een revival van deze hunk. In 2014 is het niet een bouwvakker maar een tuinman die de harten van menig vrouwen sneller doet kloppen.