Koffie, thee en frisdranken kunnen cafeïne bevatten. Wetenschappers hebben aangetoond dat cafeïne geen nadelige effecten heeft voor de gezondheid, mits je er niet teveel van inneemt. Coca-Cola is zich bewust dat je zelf wilt kiezen hoeveel cafeïne je drinkt en dus bieden we ook cafeïnevrije dranken aan.

Een deel van ons portfolio bestaat uit calorievrije of caloriearme dranken. Ook hebben we producten die geen cafeïne bevatten.

Hoeveel cafeïne per dag?

Kies je voor één van de andere Coca-Cola producten, dan kan je op de verpakking duidelijke informatie vinden over hoeveel cafeïne deze dranken bevatten. Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 400 mg cafeïne per dag in te nemen. Tevens adviseert het Voedingscentrum dat kinderen onder de 13 jaar beter geen cafeïnerijke producten kunnen nemen. Jongeren tussen 13 en 18 jaar wordt aangeraden het cafeïnegebruik beperken tot één consumptie met cafeïne per dag.

In onderstaand overzicht staan Coca-Cola producten die cafeïne bevatten. Ter vergelijking: in een kop filterkoffie van 125 ml zit gemiddeld 80 mg cafeïne. Dat is evenveel cafeïne als in 2,5 blikjes Coca-Cola zero sugar (825 ml). In deze handige infographic krijg je een goed beeld van de cafeïne in jouw verpakking.

Coca-Cola producten met cafeïne Cafeïne gehalte
Coca-Cola 330 ml/32 mg
Coca-Cola Energy & Coca-Cola Energy no sugar 100ml/32 mg
Coca-Cola life 330 ml/26 mg
Coca-Cola light 330 ml/42 mg
Coca-Cola zero sugar 330 ml/32 mg
Fernandes Guarana 330 ml/36,3 mg
Monster 0,5 l/160 mg
Monster Ultra White 0,5 l/150 mg
Monster Ultra Sunrise 0,5 l/150 mg
Monster Ultra Red 0,5 l/150 mg

Het is bekend dat cafeïne in veel verschillende producten zit zoals koffie, thee en frisdranken, maar wat weet je eigenlijk allemaal over cafeïne? We hebben een overzicht gemaakt met alle feiten over de cafeïne in onze producten en we vertellen wat de effecten zijn van cafeïne.

Cafeïne-infographic-versie-NL-v7.png