Op vrijdag 8 juni werd in aanwezigheid van TeamNL sporters Tess Wester (handbal) en Enrico Lacruz (boksen) in Sportcentrum Papendal de 16de editie van Olympic Moves The School Final feestelijk geopend. Tijdens de openingsshow was er ook aandacht voor een ander bijzonder sportevenement wat op dezelfde dag plaatsvond in Gelderland, de Special Olympics Nationale Spelen.

Bekijk hier de aftermovie:

Onderlinge verbinding en gelijke kansen

Cees Klaassen zei na de opening namens de organisatie van Olympic Moves: “De provincie Gelderland heeft vandaag (8 juni) twee mooie sportevenementen op de kalender staan. Vanochtend was hier de opening van Olympic Moves The School Final en vanavond is de opening van Special Olympics Nationale Spelen 2018 in Doetinchem. Een mooi evenement voor mensen met een beperking. De organisatoren achter Olympic Moves (NOC*NSF, KVLO en Coca-Cola Nederland) geloven in de kracht van onderlinge verbinding en streven naar gelijke kansen voor iedereen. Daarom hebben we vandaag samen met het onderwijs, verschillende ministeries en met jongeren met een beperking de mogelijkheden besproken om in de toekomst binnen Olympic Moves ook sporten voor jongeren met een beperking aan te bieden”.

Olympic Moves

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan gedurende het schooljaar meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland. De leerlingen beoefenen 16 verschillende sporten waarbij ook een aantal heel bijzondere sporten zoals ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance. De overige sporten zijn atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. Ook zijn er leerlingen van verschillende middelbare scholen betrokken in de organisatie, onder andere als jurylid, social media reporter of radiomaker.

Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en hen het plezier van samen sporten te laten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen scholieren zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Sport binnen de schoolomgeving levert jongeren ‘skills for life’ op - zoals samenwerken en omgaan met winnen en verlies. Vaardigheden die nodig zijn voor een veerkrachtige jonge generatie.

Meer informatie op: www.olympicmoves.nl