Hij zit al bijna 30 jaar achter het stuur van één van de Coca-Cola vrachtwagens, die dagelijks vanuit onze fabriek in Dongen vertrekken naar klanten. Cees Meeuwissen is chauffeur bij Van Rijen Transport, onze trouwe transporteur in Nederland. Maak kennis met Cees!

1. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Cees Meeuwissen en ik ben 59 jaar. Ik ben geboren in Oosteind en woon nu in Dongen. Toen ik trouwde met Marian zijn we naar Dongen verhuisd. Maar ik werk nog wel in Oosteind, want daar is Van Rijen Transport gevestigd. Ik rijd 99% van mijn tijd voor Coca-Cola. Hiervoor heb ik als chauffeur bij een bakker gewerkt. Dat was ook leuk; met een bestelbus brood afleveren bij mensen thuis. 

2. Hoe ziet jouw dag op de weg eruit?

Meestal begin ik vroeg in de ochtend. Ik ga op de fiets naar Van Rijen waar de volgeladen vrachtwagen al klaarstaat. Vanochtend ben ik rond 4.45 uur vertrokken naar de eerste klant in Erica in Drenthe. Nadat ik daar mijn vracht heb gelost, laad ik de lege flessen en small bags - dat zijn zakken met PET-flessen van 1 of 1,5 liter. Daarna ga ik naar de volgende klant in Coevorden. Op een dag als vandaag bezoek ik drie klanten en dan ga ik terug naar de Coca-Cola fabriek in Dongen. Daar los ik de lege flessen en laad ik de vrachtwagen voor de volgende dag. Afhankelijk van de planning doe ik soms nog een ritje in de buurt. 

Cees Meeuwissen zit al bijna 30 jaar achter het stuur van de Coca-Cola vrachtwagen
Cees Meeuwissen zit al bijna 30 jaar achter het stuur van de Coca-Cola vrachtwagen.

3. Hoeveel kilometers rijd je jaarlijks voor Coca-Cola? En hoeveel blikjes en flesjes vervoer je?

Ik denk dat ik gemiddeld zo’n 90.000 kilometer rijd per jaar. En dat is grotendeels in Nederland. Natuurlijk rijd ik wel eens naar Chaudfontaine of Gent in België. Maar echt internationaal mag je dat niet noemen. In de Volvo vrachtwagen waar ik op rijd, passen 26 blokpallets met producten. Op een pallet staan bijvoorbeeld 70 kratten met 24 glazen flesjes per krat. Of 120 trays van 24 blikjes. Reken maar uit! Dat zijn dus 1.680 glazen flesjes per pallet. En 2.880 blikjes.

4. Wat vind je het leukste aan jouw werk voor Coca-Cola?

Het chaufferen vind ik het allerleukst. Ik ben iedere dag op de weg en rijd de leukste routes. Ik vind het ook leuk dat we de tijd mogen nemen bij klanten. Het werk is wel individueler geworden. Vroeger moest je met de hand lossen, dat zorgde echt voor dat saamhorigheidsgevoel. Nu is dat anders, maar ik heb er niet minder plezier om. Het is ook heel fijn dat ik een vrouw heb die begrijpt dat ik op onregelmatige tijden werk. Soms komt er een rit tussendoor en ben ik veel later thuis, of moet ik in het weekend of op een feestdag rijden. Marian begrijpt het chauffeursleven en staat altijd achter mij.

5. Drink je zelf ook wel eens Coca-Cola of één van onze andere producten?

Ja, ik drink wel eens frisdranken. Ik tennis en dan vind ik Aquarius een lekker drankje. Ook houd ik van Minute Maid in de smaken sinaasappel en appel. En natuurlijk is de gewone Coca-Cola ook een favoriet.