Fuze Tea wordt vanaf nu gemaakt met getrokken thee in plaats van gedroogd thee-extract. De allereerste smaakvariant die gemaakt wordt volgens het nieuwe recept, is de nieuwe Fuze Tea Blueberry Jasmine. De combinatie van groene thee, bosbessen en jasmijn geeft het drankje een heerlijke smaaksensatie voor ieder moment. Voor iedereen met een voorliefde voor groene thee en de behoefte aan een breder aanbod van ijsthee is dit natuurlijk goed nieuws! 

Gemaakt van getrokken thee

Na de succesvolle introductie van Fuze Tea begin 2018 op de Nederlandse markt gaan alle Fuze Tea varianten nu over op een nieuw recept, gemaakt met getrokken thee in plaats van gedroogd thee-extract. De vertrouwde smaak van Fuze Tea blijft natuurlijk wel behouden. En wil je elke dag een andere smaak? Dat kan, Fuze Tea heeft maar liefst acht smaakvarianten: Black Tea Peach Hibiscus, Black Tea Lemon Lemongrass, Black Tea Peach, Black Tea Apple Cinnamon, Green Tea, Green Tea Mango Chamomile, Green Tea Lime Mint en de nieuwe smaak Green Tea Blueberry Jasmine. Deze laatste is een Fuze Tea Limited Edition variant en is vanaf week 10 verkrijgbaar.

Van groen naar transparant 

De van origine groene PET-flessen - alle Fuze Tea Green Tea varianten - zijn vanaf nu ook transparant van kleur. Dat is een bewuste keuze in onze aanpak. Op deze manier kunnen de plastic verpakkingen eenvoudiger en hoogwaardig tot nieuwe flessen gerecycled worden. Anouk van Huissteden, brand manager new beverages bij The Coca-Cola Company: "Alle PET-flessen van Fuze Tea zijn vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor transparante flessen, kunnen we op grote schaal en met een continue stroom transparant PET inzamelen en inzetten als grondstof voor nieuwe verpakkingen." In Nederland worden er ruim 26 miljoen Fuze Tea flessen per jaar gemaakt van 100% gerecycled plastic. Hiermee bespaart Coca-Cola in Nederland ruim een half miljoen kilo aan nieuw plastic en zo’n 40% aan CO2 uitstoot. Alle verpakkingen zijn en blijven 100% recyclebaar, dus ook het label en de dop.

Fuze Tea flessen gemaakt van 100% rPET


This is Forward

Fuze Tea is niet het eerste merk van Coca-Cola in Nederland dat overgaat op flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Vorig jaar ging Chaudfontaine al over op volledig hergebruikte plastic flessen. Alle PET-flessen van de andere merken bestaan voor minimaal 50% uit rPET. Daarmee loopt Nederland voor op de rest van West-Europa, waar de duurzaamheidsdoelstelling is om alle plastic flessen in 2023 voor mininaal 50% uit rPET te laten bestaan.


*muv dop en etiketten