Mensen maken Coca-Cola. Als multinational met lokale wortels investeren we in lokale en getalenteerde medewerkers. Onze 800 diverse medewerkers zijn een afspiegeling van de samenleving. Wij willen hen kansen bieden om verder te komen in een inspirerende werkomgeving. 

Het succes van Coca-Cola is te danken aan onze mensen. Zij maken onze frisdranken, letterlijk en figuurlijk. Daarom willen we de beste medewerkers aantrekken voor onze organisatie. En als ze eenmaal bij ons werken, willen we graag dat ze blijven en zich kunnen ontwikkelen. Die kansen krijgt iedereen die bij ons werkt. In 2015 volgde ruim 77% van onze medewerkers een training of opleiding om zichzelf verder te ontwikkelen.

Positie vrouwen 

We vinden het belangrijk dat vrouwelijke medewerkers managementposities bekleden bij Coca-Cola. Van de vrouwen die nu bij Coca-Cola in Nederland werken heeft 33% een managementfunctie. Op dit moment is 3 op de 10 medewerkers vrouw en dat aantal moet wat ons betreft groeien: we streven naar minimaal 4 op de 10 in 2020. 

Goede mix van mensen

Het is niet gebruikelijk dat vrouwen in de productie werken, maar waarom niet? Rianne Kamphuijs is teamleader supply chain bij de Coca-Cola fabriek in Dongen. Ze vertelt: “Mensen denken vaak dat het werk zwaar is. Maar veel werkzaamheden zijn overgenomen door machines. Zowel mannen als vrouwen kunnen werken in de supply chain. Ik geloof dat een goede mix van mannen en vrouwen tot betere resultaten leidt.”

Rianne Kamphuijs is teamleader supply chain bij de Coca-Cola fabriek in Dongen
Rianne Kamphuijs is teamleader supply chain bij de Coca-Cola fabriek in Dongen.

Veilig en vitaal

Naast een diverse mix van mensen, wil Coca-Cola ook vooral een gezonde en veilige werkomgeving bieden. Daarom stimuleren we een gebalanceerde leefstijl van onze mensen, zodat ze vitaal blijven. En we houden ons strikt aan internationale veiligheidsnormen op het gebied van veilig werken.