Anne de Buck is oprichter en schrijver van de populairste reisblog van Nederland, Your Little Black Book. In het kader van de huidige Coca-Cola zomercampagne heeft ze haar favoriete hotspots ter wereld op een rijtje gezet.

Voor mijn lifestyle- en travelblog Your Little Black Book reis ik heel wat af. Daarom deel ik zeven van mijn meest favoriete plekken ter wereld graag met jullie. Deze wereldsteden zijn echt de moeite waard en als je meedoet aan de Coca-Cola zomeractie, kun je een reis naar één van deze plekken winnen!

1. Hong Kong

Hong Kong is een van mijn favoriete Aziatische steden. Het is een ‘big tiny city’: er wonen heel veel mensen, maar het centrum is vrij klein en je kunt het prima te voet verkennen. Mijn favoriete wijk is Soho. In de buurt van het hippe winkelcentrum PMQ zitten veel leuke restaurants en barretjes.

2. Santorini

Als er één plek in Europa bestemd is voor een romantische trip, dan is het Santorini wel. Een week op dit Griekse eiland is fantastisch, maar een weekendje is ook prima. Ik logeerde er in een ‘cave hotel’ in het pittoreske plaatsje Oia. Huur een auto en ga cruisen over het eiland. Er zijn heerlijke baaien en in de hoofdstad Fira heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

3. Valencia

De ultieme aanrader in Spanje is wat mij betreft Valencia, vooral omdat stad en strand dichtbij elkaar zijn. Mijn favoriete wijk is Russafa waar je tot laat in de avond kunt eten en borrelen. Ik huur altijd een fiets als ik in Valencia ben, zo kun je gemakkelijk overal heen. Vanuit het centrum fiets je in twintig minuten naar het strand!

4. Bali

Al sinds mijn eerste bezoek aan Bali ben ik verliefd op dit eiland. Mijn favoriete plek is Canggu, waar de ene na de andere hotspot de deuren opent. Ga ook zeker naar Ubud om wat yoga te doen. Dat gecombineerd met een koude Coca-Cola light geeft mij het ultieme vakantiegevoel. Ik sluit mijn reis het liefst af op het eilandje Nusa Lembongan, niet toeristisch en het strand is beeldschoon.  

5. Los Angeles

Los Angeles heeft mijn hart veroverd. Als ik alleen al denk aan de palmbomen met de bergen en de mooie zonsondergang op de achtergrond, word ik zo gelukkig. Mijn lievelingsstraat in Venice is de Abbot Kinney Boulevard. Hier zitten veel leuke winkels en restaurants en het is op loopafstand van Venice Beach.

6. Ibiza

Ik blijf terugkomen naar Ibiza. Vooral tijdens het voor- en naseizoen kun je genieten van de mooie natuur en het heerlijke eten. Ik logeer het liefst op het noordelijke deel, waar het wat rustiger is. Overdag toer ik graag over het eiland en rijd ik bijvoorbeeld naar Playa de Cala D’Hort, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het eiland Es Vedrà. In het weekend ben ik te vinden op de kofferbakmarkt in Hipodromo of de kleine zondagsmarkt in Sant Joan de Labritja.

7. Tokio

Tokio is met geen andere stad te vergelijken, het is een enorm bijzondere plek. De stad is enorm groot, maar alles verloopt heel vredig. Mijn favoriete wijken zijn Shinjuku, Daikanyama en Shimokitazawa. Hier kan ik eindeloos rondstruinen, in elk straatje ontdek ik weer iets nieuws. Typisch Japans zijn de dierencafés waar inwoners van Tokio knuffelen met het huisdier dat ze thuis niet kunnen houden door ruimtegebrek. Ik bezocht vorig jaar een egel café, beetje gek maar wel heel leuk!

Bezoek Your Little Black Book voor meer handige reistips en aanraders.