De maand januari staat voor veel mensen in het teken van Dry January en dat betekent dus even geen alcoholische dranken. Een uitstekend moment om kennis te maken met niet-alcoholische alternatieven zoals mocktails. We stellen Margreet van Staalduijnen, Brand Manager van FÏNLEY, vijf vragen over Dry January en de verschillende FÏNLEY smaken.

Waarom zorgen Dry January en FÏNLEY volgens jou voor een perfecte mix?

Het FÏNLEY assortiment bevat dit jaar naast de bestaande mocktails nu ook uit een FÏNLEY Tonic, Zero Tonic, Ginger Ale en Bitter Lemon. We zien dat steeds meer volwassenen kiezen voor niet-alcoholische dranken met verfijnde smaken als een alternatief voor alcohol. Dry, maar wel in style. Een trend die naadloos aansluit op de Dry January-movement.

Een maand zonder alcohol moet wel lekker en gezellig blijven. Welke Fïnley smaken raad jij aan tijdens Dry January?

Alle FÏNLEY varianten zijn niet-alcoholisch, dus ze zijn allemaal lekker tijdens Dry January. Mijn persoonlijke favoriet is de FÏNLEY Tonic. Lekker om puur te drinken! Maar ook de nieuwe smaak FÏNLEY Ginger Ale is een aanrader. Je kunt hiermee lekker uitpakken door het te combineren met een stengel citroengras, grote ijsblokken en verse gember.

Wat gaaf dat Fïnley iedereen uitdaagt om mee te doen aan Dry January, maar is er ook een beloning?

Eigenlijk in het feit dat goede voornemens helemaal niet saai hoeven te zijn. Met FÏNLEY kun je nog steeds in stijl genieten tijdens een borrel. Daarnaast bespaar je ook de klassieke discussie wie de Bob is na een gezellig uitje.

Heb je nog goede tips voor mensen die de uitdaging aangaan?

Benut deze maand goed door alternatieven te proberen. Sommige mensen zien niet-alcoholische dranken als saai, maar het zal je verbazen hoe lekker bijvoorbeeld mocktails zijn. En ze zien er vaak ook nog eens aantrekkelijk uit! Vergeet ook niet jezelf te trakteren voor je goede prestaties tijdens Dry January. Het geld dat je normaal zou besteden aan een drankje kun je nu ergens anders goed voor gebruiken. Besteed het dus aan iets wat jij leuk vindt, maar natuurlijk niet aan een biertje of cocktail.

En Margreet, ga jij zelf de uitdaging aan om een maand lang geen alcohol te drinken?

Uiteraard, ik laat deze maand de alcohol staan. Ik nodig iedereen uit mee te doen. Zoek een kennis of familielid om samen de uitdaging mee aan te gaan, en ga Dry in Style met FÏNLEY!