Hoe leuk het ook is, als het om werk of je vrije tijd gaat, kun je wel eens in een iets te hoge versnelling komen. De truc is om tussen al je drukke bezigheden door korte momenten van rust in te lassen. Zo gaat het je lukken.

1. Sta eerder op

Loop jij de hele dag te rennen en regelen voor alles en iedereen behalve jezelf? En kun je geen enkel gaatje in je agenda creëren om even op adem te komen? Zet je wekker dan wat eerder en begin je dag standaard met iets dat jou plezier geeft. Ontbijt met een groene smoothie of een açai bowl. Luister een podcast in de trein naar werk. Of naar een relaxte playlist. Zo wordt het een momentje voor jezelf om je ‘s avonds al op te verheugen.

2. Claim je lunchpauze

We weten het. Een half uur is best lang om ‘niets’ te doen. Maar als je van je lunchpauze echt een rustmoment maakt, zul je merken dat de rest van je dag een stuk soepeler verloopt. Geniet van je lunch, kom daarna in beweging (zie 5), schenk er iets lekkers bij in (zie 3) en jij kunt de hele wereld weer aan. Dit halve uurtje per dag pakt niemand jou meer af!

3. Serve yourself a little me-time

Als je thee schenkt, neem je even een moment voor jezelf. Een theeritueel geeft je tijd om bij te komen en je rust te pakken. Dit kan ook heel goed met ijsthee. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Fuze Tea Mango Chamomile met groene thee-extract. Dankzij de onverwachte smaak van thee, fruit en kruiden, laat Fuze Tea je intens genieten van een momentje voor jezelf. Wat je ook doet of waar je ook bent. Niet voor niets is de slogan: ‘Serve yourself a little me-time’.

4. Zet een koptelefoon op

Zo simpel kan het zijn. Zone out, waar je ook bent. Als links de ene collega uitgebreid over z’n weekend vertelt en rechts iemand een boze klant te woord staat, is rust aan je hoofd natuurlijk ver te zoeken. Met een koptelefoon op, sluit je je af van de wereld. Of geef je in ieder geval het signaal af dat je dat doet.

5. Doe zoveel mogelijk lopend

Wandelen is de lekkerste manier om even helemaal tot rust te komen. Al is het maar naar de supermarkt waar je normaal je fiets voor pakt. Of gewoon met de hond een ommetje. Probeer niet meteen de tijd efficiënt te vullen met telefoontjes, maar geniet van dat luxe extra kwartiertje voor jezelf.