Sprite staat bekend als een heerlijke dorstlesser, maar er zijn weetjes over ons merk die minder bekend zijn. We hebben 4 feiten op een rij gezet over Sprite.

1. Sprite bestaat al langer dan Coca-Cola light

Sprite was een van de eerste frisdranken om een suikervrije variant op de markt te brengen. Dat gebeurde al in 1974, een kleine tien jaar voor Coca-Cola, Diet Coke (in Nederland bekend als Coca-Cola light) op de markt bracht.

2. In Nederland is Sprite sinds 2017 volledig suikervrij

Sinds begin 2017 is er in Nederland een vernieuwde Sprite op de markt. Deze is suikervrij (en dus calorievrij). Sprite Zero is er dus gewoon Sprite geworden… Een wereldprimeur!

3. Sprite ontstond in Duitsland

Nee, niet in de Verenigde Staten. Sprite onstond als een submerk van Fanta. Het heette bij de start – in 1959 - ook ‘Fanta Klare Zitrone’. Twee jaar later kwam het in de VS op de markt als Sprite. Een topmerk was geboren. Bekijk in onze uitgebreide infographic de volledige geschiedenis van Sprite!

4. Waarom Sprite groen is

Sprite is eerst en vooral groen om het onderscheid met Coca-Cola (rood uiteraard) en Fanta (oranje, dat spreekt voor zich) te maken. Daarnaast staat het voor klassiek en modern, natuurlijk stevig en ‘clean’. Het is nooit agressief of saai, altijd ‘cool’ en verfrissend. Goed gekozen toch? Sprite kreeg z’n groene kleur al bij de lancering in 1961. Samen met het typische Sprite-flesje zorgt de kleur er ook voor dat Sprite een van de meest herkende merken is.