Coca-Cola kiest voor OVG Real Estate: de grootste aanbieder in duurzaam vastgoed

November is de maand waarin Coca-Cola haar nieuwe ambities op het gebied van duurzaamheid deelt. Een extra mooie maand dus om aan te kondigen dat je als bedrijf gaat verhuizen naar een duurzaam gebouw. Coca-Cola blijft Rotterdam trouw en koos bewust voor projectontwikkelaar OVG Real Estate, koploper op het gebied van duurzaamheid en slimme technologie.

MM25, het gebouw waar Coca-Cola in oktober 2018 haar intrek zal nemen, ligt in de wijk Prins Alexander. OVG Real Estate kocht het in 2015 met de bedoeling het te verduurzamen en te herontwikkelen tot een ‘SMART building’ door toepassing van diverse slimme technologieën. En dat is gelukt. Het energielabel is verbeterd van E naar label A, wat bewijst dat de overall energieconsumptie drastisch is verminderd na renovatie. Het doel is ook dat het pand een BREEAM Very Good certificering behaalt, BREEAM is wereldwijd het meest gebruikte keurmerk voor duurzame gebouwen.

Groen en afgestemd op de gebruiker

Met grote open werkruimtes is het gebouw helemaal toekomstbestendig. Voor elk type werk kan een geschikte werkplek worden gecreëerd. Kenmerkend voor de kantoren van OVG Real Estate is een zorgvuldig afgestemde combinatie van slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen die samen zorgen voor een efficiënte, gezonde en groene werkplek waar de gebruiker centraal staat. Een goed voorbeeld zijn de klimaatplafonds die niet alleen zorgen voor optimaal comfort, maar door de vele sensoren ook een data-infrastructuur vormen die het gebouw verder optimaliseren. Hierdoor wordt het gebouw efficiënter en zuiniger gebruikt. Door de toepassing van Ledverlichting, een nieuwe klimaatinstallatie en warmte werend glas wordt het energieverbruik flink verlaagd, en daarmee dus ook de CO2-uitstoot.

This is Forward

Coca-Cola is de hele maand november actief om de ambities op het gebied van duurzaamheid te delen met een breed publiek, onder de noemer ‘OPEN’. Het bedrijf gaat de dialoog aan met mensen uit de politiek, gemeenten, bedrijven, onderwijs, maatschappelijke organisaties én uiteraard met de klanten. In het actieplan This is Forward heeft Coca-Cola de duurzaamheidsambities voor 2025 geconcretiseerd en ook lokale invulling gegeven. En die manier van denken trekt het bedrijf door. Daarin spelen alle elementen van het bedrijf, dus ook de merken en de mensen, een belangrijke rol. De nieuwe huisvesting en een passende werkplek die dat samenbrengt sluiten daarbij aan. Lokale aanwezigheid en betrokkenheid in Rotterdam (hoofdkantoor) en Dongen (fabriek) is voor Coca-Cola in Nederland belangrijk.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Coca-Cola Nederland | 010-2456850 | cocacolacommunicatie@coca-cola.com
OVG Real Estate | Frank Jansen (brand director) | fj@ovg.nl 

Over Coca-Cola in Nederland

‘Coca-Cola’ bestaat in Nederland uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Nederland maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar dochtermaatschappijen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners Nederland. Coca-Cola European Partners Nederland produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Coca-Cola life, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nestea, Kinley, Chaudfontaine, Monster*, Fernandes*, Dr Pepper*, Capri-Sun*, Appletiser, Nalu*, Schweppes*, HONEST en FINLEY. Deze 20 merken zijn samen goed voor meer dan zes miljoen consumpties per dag in Nederland. Coca-Cola Nederland en Coca-Cola European Partners hebben in Nederland meer dan 800 medewerkers verdeeld over twee vestigingen.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Voor meer informatie over de werkzaamheden van Coca-Cola in Nederland: www.cocacolanederland.nl of www.twitter.com/cocacola_nieuws

Over OVG Real Estate
OVG Real Estate is één van de meest succesvolle projectontwikkelaars in Europa, toonaangevend in de ontwikkeling van kantoorgebouwen. Het bedrijf bepaalt al jaren de standaard voor gezonde, duurzame en technologie-georiënteerde gebouwen. OVG is gespecialiseerd in intelligente en toekomstgerichte oplossingen, en is zodoende van klassieke ontwikkelaar uitgegroeid tot technologiebedrijf.

www.ovgrealestate.nl