Vernieuwde Sprite, zonder suiker | Coca-Cola NL

Vernieuwde Sprite, zonder suiker | Coca-Cola NL

Uit smaaktesten onder Nederlandse consumenten is gebleken dat de suikervrije Sprite net zo lekker wordt gevonden als de huidige Sprite met suiker. Reden genoeg om de wereldwijde primeur in Nederland plaats te laten vinden en van Sprite een volledig suikervrije en calorievrije drank te maken. Sprite zero is de nieuwe Sprite!

 

 

Sprite zonder suiker

 

De innovatie zorgt ervoor dat een blikje Sprite van 330ml nu 4 calorieën bevat in plaats van 92 calorieën. Dit kleine aantal calorieën is hoofdzakelijk afkomstig van de smaakmakers, oftewel de natuurlijke aroma's.

“We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde, verfrissende Sprite niet alleen de huidige Sprite fans zal aanspreken, maar ook een nieuwe doelgroep; iedereen die graag let op inname van calorieën maar wel wil genieten van een heerlijke smaak,” vertelt Marieke Listing, senior brand manager Sprite.

 

Sprite krijgt in Nederland een fris nieuw uiterlijk en een verpakking die de natuurlijke citroen- en limoensmaken benadrukt.

 

De herlancering van Sprite geldt voor alle verpakkingen behalve de 375ml PET fles en de 1L glazen fles. Deze verpakkingen worden in het buitenland geproduceerd en staan samen voor minder dan 1,65% van het totale Sprite verkoopvolume. De 375ml PET fles en de 1L glazen fles zijn beperkt verkrijgbaar bij een klein aantal retailers.

 

3,75 miljard calorieën uit portfolio

 

Coca-Cola Nederland heeft stevige ambities, we willen op een verantwoorde manier heerlijke frisdranken maken en daar mensen van laten genieten. Met deze laatste innovatie, waarbij Sprite transformeert in een suikervrije en calorievrije drank, met dezelfde heerlijke smaak als het origineel, haalt het frisdrankmerk jaarlijks zo’n 3,75 miljard kilocalorieën uit het portfolio.

 

Met de herlancering van Sprite, de vernieuwde Coca-Cola zero sugar en de introductie van maar liefst 17 nieuwe drankjes met minder of geen suiker in 2017, komen we dichterbij onze belofte om het totaal aantal calorieën in de markt met 15% te verminderen in 2020 ten opzichte van basisjaar 2012. 

 

Sprite munt en Sprite cranberry

 
Met de herlancering van Sprite introduceren we ook een nieuwe smaak vanaf april: Sprite cranberry. De smaak van de frisse cranberry past goed bij de bekende citroen- en limoensmaak. Het recept van Sprite munt (sinds 2016 in Nederland verkrijgbaar), wordt ook vernieuwd.

 

 

 

Een reis door de tijd met Sprite

 

In 1961 kwam Sprite in Amerika op de markt en werd het bekend als een stoer en creatief merk. In 1966 werd het drankje in Nederland geïntroduceerd.

Sinds 2013 wordt er gebruik gemaakt van stevia-extract en suiker, waardoor Sprite dezelfde smaak behoudt, maar dan met bijna een derde minder calorieën. In 2017 is het tijd voor de volgende stap: Sprite, zónder suiker en zónder calorieën.

 

 *Bron: The Coca-Cola Company, internal volumes, February 2017