Fuze Tea nu gemaakt van getrokken thee én in een transparante fles gemaakt van 100% gerecycled plastic

Fuze Tea nu gemaakt van getrokken thee én in een transparante fles gemaakt van 100% gerecycled plastic

De vernieuwde Fuze Tea zal vanaf het eerste kwartaal van 2020 in de winkel liggen.

 

Het voordeel van rPET

Door over te gaan op hergebruikt plastic (rPET) is het dus niet meer noodzakelijk om nieuw plastic te produceren. Hiermee bespaart Fuze Tea ruim 40% CO2 uitstoot en ruim een half miljoen kilo nieuw plastic in Nederland per jaar. Alle verpakkingen zijn en blijven 100% recyclebaar, dus het enige dat jij hoeft te doen is het na gebruik in de juiste afvalbak gooien.


 

Van groen naar transparant om kwalitatief te recyclen

Wel eens een groene fles frisdrank in je hand gehad? Vast wel. Groene flessen kunnen wel worden gerecycled, maar er kunnen geen nieuwe flessen van worden gemaakt. Transparant PET wordt wél keer op keer gebruikt om nieuwe flessen van te maken, en dat is wat wij willen: zoveel mogelijk die kringloop sluiten. En dus maakt Fuze Tea de groene flessen ook transparant. Alle Fuze Tea Green Tea varianten zitten straks dus in een transparante fles.


 
Getrokken Thee

Maar niet alleen de verpakking verduurzaamt. Ook de ijsthee zelf wordt straks gemaakt van geconcentreerde infusie van theeblaadjes, oftewel getrokken thee. Nu is dat nog gedroogd thee-extract. Het recept en het etiket worden dus aangepast, maar de ijsthee behoudt zijn bekende frisse smaak. Ook blijft Fuze Tea gebruikmaken van Rain Forest Alliance gecertificeerde thee. De Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie, die zich inzet voor een toekomst waarin de natuur wordt beschermd en de biodiversiteit floreert, boeren, arbeiders en gemeenschappen goed in hun levensonderhoud kunnen voorzien en duurzaam landgebruik en verantwoorde bedrijfsvoering de norm zijn.This is Forward

Fuze Tea is niet het eerste merk van Coca-Cola in Nederland dat overgaat op flessen van 100% gerecycled plastic (rPET). Eerder kondigden we aan met Chaudfontaine en Honest over te gaan op volledig hergebruikte plastic flessen. De overige merken (waaronder o.a. Coca-Cola, Sprite en Fanta) bestaan voor minimaal 50% uit rPET. Daarmee loopt Nederland voor op de rest van West-Europa, waar de duurzaamheidsdoelstelling is om verpakkingen in 2023 uit 50% rPET te laten bestaan.

*muv dop en etiketten